26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Nükleerde sona yaklaşıldı

Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ihalesinde sona yaklaşıldı. İhalede tek teklif veren Rus-Ciner ortaklığının fiyat zarfı, yarın açılıyor.

Nükleer santralda üretilecek elektriğin kilowatt saatinin devlete satış fiyatının yer aldığı zarf, çelik kasada saklanıyor. Kasanın anahtarı iki İhale Komisyonu üyesinde bulunurken, yarın bir araya getirilecek olan anahtarlarla fiyat zarfı çıkartılacak. Kasadan çıkan fiyat, dünya fiyatlarına göre değerlendirilecek ve beğenilirse Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak. Ardından da santralın yapımına başlanacak.

Devlet, santralın 2015 yılında devreye girmiş olmasını istiyor. Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santral ihalesinin ilk bölümü,24 Eylül 2008'de yapılmış ve santral yapımı için 13 firma şartname almasına rağmen sadece tek teklif gelmişti. TETAŞ'ta yapılan ihalede tek teklifi, Türkiye'den Ciner Holding'le ortaklık kurulmasıyla oluşturulan Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik Konsorsiyumu vermişti.

Akşam
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 05:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Dasbas IP: 87.155.0.xxx Tarih : 18.01.2009 18:16:06

Kasa acilacakmi$,da Fiyat degerlendirmesi Yapilacakmi$,da Siz kimi kandiracaksiniz? Arkada$ Bu I$ bitmi$tir Bu Ihaleyi $eytan almi$ Cin (Ciner grubu) Götürmü$,dür.