27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Obama Türkiye’nin önemini gösterdi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "Türkiye’nin yerinde kaygılarının dikkate alınması suretiyle gerçekleşen NATO Zirvesi ve ABD Başkanı Barack Obama’nın ziyaretinin, Türkiye’nin, küresel ölçekli bir barış ortamı için kritik önemini teyit ettiğini" belirtti.

TÜSİAD’dan, yapılan açıklamada şöyle denildi:

Zirve toplantılarında Türkiye’nin hassasiyetlerinin dikkate alınması, ülkemizin hem NATO içinde geleneksel ağırlığının, hem de son dönemde bölgede giderek artan öneminin teyidi niteliğinde.

Hiç kuşkusuz yeni dönemde, Türkiye NATO’nun yeni açılımlarına katkıda bulunacak ve ülkemizin NATO içindeki ağırlığı artacak. Türkiye’ye yönelik bütün taahhütlerin yerine getirilmesi, giderek genişleyen ve yeni işlevler üstlenmekte olan ittifakın başarısının önemli bir unsuru olacak.

NATO’nun yeni açılımları çerçevesinde kritik önemi giderek artan Türkiye’nin, AB’nin küresel aktör olma konumuna katkı sağlayacağı açık. Bu nedenle, NATO Genel Sekreterliği seçimi sürecinde Türkiye’nin hassasiyetlerinin Avrupalı siyasetçiler tarafından eleştirilmesi, AB’nin geleceği açısından çelişkili bir tutum.

Obama, ilk ülke ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdi. Obama ziyareti kapsamında, Türkiye’nin, önümüzdeki dönemde, dünyada istikrar ve güvenliğin sağlanmasında en büyük katkıyı yapabilecek ülkelerden biri olduğu teyit edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 10:01:42
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 10:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?