25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

ÖİV'de yeni düzenleme müjdesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Özel İletişim Vergisi'nde (ÖİV) yeni düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak, "Telekomünikasyonda katma değerli hizmetlerin, yakınsama hizmetlerinin önünü açacak bir düzenleme öngörüyoruz'' dedi.

Bakan Yıldırım, TCDD'de göreve başlayacak ilk kadın makinist ve hareket memurlarını bakanlıkta kabul etti. Hareket memuru ve makinistleri kutlayan Yıldırım, ray ve vagon yapımında yerli sanayinin Türkiye açısından önemine işaret etti. Bakan Yıldırım, ''Amacımız, vagonları ve rayları yenilerken burada yerli katkının oranı daha fazla olsun, hem istihdam alanı oluşturalım hem de buradan ülkemize döviz tasarrufu sağlayalım. Bunu büyük oranda başardık'' dedi.

Demir yollarına yatırımda çok ciddi mesafe katettiklerini, bir yandan eski rayları yenilerken diğer yandan yeni yollar yaptıklarını belirten Yıldırım, Marmaray, hızlı tren projeleri, Başkentray gibi önemli projelere imza attıklarını, Egeray'ın bu sene faaliyete geçeceğini ifade etti. Yıldırım, TCDD'yi ayakta tutan bir diğer önemli unsurun tecrübeli personel olduğunu ancak onların da hizmet süreleri bir gün dolacağı için deneyimlerini yeni nesillere aktarmaları gerektiğini kaydetti.

Kabulde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, ÖİV düzenleme çalışmalarına ilişkin soru üzerine bunun yeni başladıkları bir çalışma olduğunu belirtti.
Deniz haydutlarınca kaçırılan Malta bayraklı Türk gemisine ilişkin son durumun sorulması üzerine de Yıldırım, geminin Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nce izlendiğini, aynı zamanda bölgede görev yapan Türk muhribinin de konuyu takip ettiğini ifade etti. Bir gazetecinin, kaçırılan geminin işletmecisinin geminin kaçırılıp kaçırılmadığını bilmediğini söylediğini belirterek, ''Kaçırıldı diyebiliyor muyuz?'' sorusuna Bakan Yıldırım, ''Tabii, geminin korsanlar tarafından ele geçirildiğini biliyoruz'' cevabını verdi.

''Tazminat talebi var mı size gelen?'' sorusu üzerine de Yıldırım, ''Henüz tabii o aşamada değil. Seyir halinde gemi. Belirli bir noktaya götürülüp ondan sonra bu tip talepler gündeme geliyor. Onu da tabii bizimle yürütmüyorlar, geminin donatanının hukukçularıyla başlayan bir süreçtir'' dedi.

''Vergiler eşitlenecek mi?'' sorusu üzerine Bakan Yıldırım, ''Çeşitli modeller çalışacaklar. Basitleştirilmiş bir vergi. Maliyenin vergi kaybını da önleyecek ama aynı zamanda kullanıcının da işini kolaylaştıracak, rahatlatacak. Bilhassa telekomünikasyonda katma değerli hizmetlerin, yakınsama hizmetlerinin önünü açacak bir düzenleme öngörüyoruz'' diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kendisine çiçek, tablo ve Eskişehir Met helvası ikram eden öğrencilere çeşitli armağanlar sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 18:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?