15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Ölüm olayı araştırılsın'

Hazine müfettisi Hikmet Esen’in ölümünde esrar perdesi...


Hazine Kontrolörler Kurul Başkanı Müfettiş Esen 3 Ekim'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle dün vefat etti.

Hazine Kontrolörler Kurul Başkanı Müfettiş Esen 3 Ekim'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle dün vefat etti. Denetim Elemanları Derneği 'Ölümünün araştırılmasını istiyoruz. Bu basit bir kaza değil' dedi

BAŞBAKANLIK Hazine Müsteşarlığı Kontrolörler Kurul Başkanı Hikmet Esen, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaºamını yitirdi. Makam arabasına çarpan kamyonun altına kalan Esen, beyin kanaması geçirdi. Esen'in makam arabasını şoförünün kullandığı Çayyolu'ndaki Migros kavşağından ana yola girerken bir kamyon çarptığı öğrenildi.

Kamyonun yolun açık olmasına karşın gelerek makam arabasına çarpması şüpheleri arttırdı. Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı Atılay Ergüven, 'Arkadaşımızın kaybı hepimizi derinden üzdü. Ölüm olayının araştırılmasını istiyoruz. Şüpheli hiçbir nokta bırakılmamalı. Dernek yönetimi olarak biz de bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız. Basit bir kaza değil. Kendisi işin gereği önemli soruşturma ve incelemelerin içinde bulunuyordu. Olayın araºtırılmasını istiyoruz' dedi.

Daha önce Paris'te ateşelik görevinde de bulunan Hikmet Esen, Türkiye Muhasebe Standartları Denetim Kurulu üyeliği, Çaykur Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunuyordu. Fransızca ve İngilizce bilen Esen bir çocuk babasıydı.

1954 yılında Niğde'de doğan Hikmet Esen 1981'de Stajyer Hazine ve Kambiyo Kontrolörlüğü sınavını kazanarak Maliye Bakanlığına geçti. 1984'te de Hazine ve Dıº Ticaret Müsteºarlığı Hazine Kontrolörü oldu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 12:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fıgen kurtca IP: 85.103.172.xxx Tarih : 17.10.2007 00:30:23

hıkmet esen benım amcam dır acımız cok buyuk bıze buyuk uzuntu ve acı yasattı cok uzkunuz esen ailesinin bası sağolsun