15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ölüm teminatı 80 bin YTL oldu

Karayolu taşımacılığında ölüm teminatı 80 bin YTL oldu....

Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasında, otomobil, minibüs ve otobüsler için tedavi giderleri ile sakatlanma ve ölüm teminatı, kişi başına 80 bin YTL olarak belirlendi. Bu tutar daha önce 60 bin YTL idi.


Devlet Bakanlığının "Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatı'nda Değişiklik Yapan Tarife ve Talimatı Tebliği" ile "Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası Tarife ve Talimatında Değişiklik Yapan Tarife ve Talimat Tebliği"Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatında yapılan değişikliğe göre, otomobil için tedavi ile sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başına 80 bin YTL, kaza başına 560 bin YTL olarak belirlenirken, prim de 44 YTL oldu. Minibüs (8-14 kişilik) için tedavi ile sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başına 80 bin YTL, kaza başına 1 milyon 120 bin YTL, prim tutarı ise 109 YTL olarak belirlendi.

Otobüs (15-25 kişilik) için tedavi ile sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başına 80 bin YTL, kaza başına 2 milyon YTL, prim tutarı 131 YTL olurken, 26 kişi ve üstü koltuklu otobüsler için ise tedavi ile sakatlanma ve ölüm teminatları kişi başına 80 bin YTL, kaza başına 4 milyon YTL, prim tutarı da 322 YTL oldu.

Karayolu yolcu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortasında ise, taşımanın yapıldığı motorlu kara taşıtındaki görevli sürücü ve yardımcıları ile yolcu koltuk başına, tedavi giderleri teminatı ile sakatlanma ölüm teminat tutarı 80 bin YTL olarak tespit edildi.

Bu arada Devlet Bakanlığının Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatı ile Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası tarifeleri de yeniden belirlenerek, Resmi Gazetede yayımlandı.

Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatında değişiklik yapan tarife ve talimata göre, tehlikeli maddelerin üretim, depolama ve toptan satışı ile uğraşan iş yerleri, tedavi giderleri ve daimi sakatlık ölüm durumlarında kişi başına 80 bin YTL, kaza başına ise satış hasılatlarına göre 320 bin YTL ile 3 milyon 840 bin YTL arasında değişen miktarlarda asgari teminat karşılığı sigorta yaptırmaları gerekiyor.

Tüpgaz zorunlu sorumluluk sigortası da, maddi zararlarda kaza başına 16 bin YTL, tedavi giderleri ile daimi sakatlık ve ölüm halinde kişi başına 80 bin YTL, kaza başına 320 bin YTL üzerinden uygulanacak.

Tebliğler 1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.


aa
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 10:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?