25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'One minute'u oğlunuz mu aldı?

ABD'de by-pass ameliyatı geçiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, THY'ye ait New York uçağıyla Türkiye'ye geldi. Bakan Unakıtan geldiği Amerika'dan ayağının tozuyla sağlığıyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.
İşte açıklamaları:


"Tedavi için ABD'ye gittim. Ayın 16'sında bir ameliyat getirdim. Onlar bitti ve Türkiye'ye dönebilirsin dediler. Fazla beklemeden ben de döndüm.

Hasatlığımda yanımda olan tüm dostlarıma, çiçek gönderen tüm dostlarıma, bana erişemediği halde dualarını gönderen bütün dostlara çok teşekkür ediyorum.

Bu arada medyaya da teşekkür ediyorum. Gerekli ilgiyi fazlasıyla gösterdiler. Hatta hastaneye gelip yayın yaptılar. Orada bir Türk TV'sini izlemek mümkündü. Bütün halkımıza çok teşekkür ediyorum. Allah kimseyi oralara muhtaç etmesin. Ama o doktarları da başımızdan eksik etmesin.

1 haftaya kadar çalışmaya başlarım sanırım. Ameliyat sırasında da sıkıntıyı benden çok eşim ve çocuklar çektiler. Beni narkozla uyuttular, bir şey görmedim de duymadım da. Sonradan dediler ki "5 tane damarın değişti"

İcra bir bütündür. Hükümet bir bütündür. Asil yoksa vekil vardır. Asil yoksa vekil asil gibi hareket edebilir. İstenmeyen sebeplerden de olsa yokluğum sözkonusuydu. O arada yapılan tüm tasarruflar da geçerlidir."

HERKESİN UNAKITAN'I

Bakan Unakıtan'dan sonra eşi Ahsen Unakıtan konuştu:

"Önce her zamanki gibi Rabbime şükrediyorum. Bakan Türk milletine hizmet aşkı dolu bir insan. Hacettepe’ye grip nedeniyle başvurmuştuk. Damarlarının tıkalı olduğunu öğrenince kabullenemedim. Bakan, by pass gerekiyorsa bu olacak, ben sadece sana ait değil bundan sonra milletinde Unakıtan’ıyım ben dedi.

ONE MUNİTE SORUSU

Unakıtan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki tartışmada kullandığı ‘One minute’ lafını, marka olarak tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurduğu haberlerini hatırlatan gazeteciler bu soruyu da Bakan'a yönetti.
Unakıtan bu soruya, "One Munite”i aldığını sanmıyorum: Böyle bir şeyden haberim yok" dedi.


Ekonomi sağlığına ne zaman kavuşur?

"Türk ekonomisi dünya ekonomisiyle sıkı sıkıya bağlı. Bizim Türkiye’mizin etkilenmesi çok daha az onların yanında. Düşünün her gün bir şirket muazzam zararlar açıkladı. Daha yeni AIG muazzam zararlar açıkladı. Obama büyük bir paket geçirdi. İşsizlik hat safhada. İngiltere Fransa Japonya deseniz öyle. Bu dünyanın küresel krizi artık hep beraber bitmedikçe Türkiye’de de kolay kolay bitmez. Onu iyi hesaplamamız lazım.

Oraya gelen birkaç iş adamıyla da konuştum. Onlar 'Türkiye’nin çok daha iyi olduğunu görüyoruz' dediler. Bizde en azından batan banka yok. Onlarda ben okudum 250 tane banka batmış. Şimdi bankalara dayanma testi yapıyorlar. Bu banka krizlere karşı ne kadar dayanabilir onun testini yapıyor. Testte dayanıksız çıkanlara herhalde bir şey düşünecekler. Dünya ekonomisi şu anda hasta. By pass olacak durumu da yok. Ona başka bir tedavi uygulamak icap ediyor. Bizi Türkiye ilgilendiriyor. Özel tedbirler aldık, almaya da devam edeceğiz."

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 12:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?