22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ordu doğalgaza kavuştu

Ordu, ilk kazmanın vurulmasından 3 yıl sonra doğalgaza kavuştu. Kente ilk doğalgazın verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, "Bugün 48 vilayette doğalgaz var, bu rakam yıl sonunda 59 olacak" dedi.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde başlayan 160 kilometrelik boru hattı ile Ordu'ya ulaşan doğalgazın dağıtım tesisi törenle açıldı. Şirinevler Mahallesi Ata Sanayi Sitesi yanındaki alanda inşa edilen dağıtım tesisinde düzenlenen törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, elindeki meşaleyi tutuşturarak ilk doğalgazı yaktı. Tesisin açılmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda halka açık bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Bakan Güler, halka verdikleri bir sözü daha tutmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ordulular'ın bundan sonra temiz hava soluyacağını, sanayi kesiminin ise ucuz enerjiye kavuşacağını belirten Bakan Güler, "Doğalgaz Ordu için hayaldi, ama biz gerçekleştirdik. Dağlar tepeler aşılarak, ırmakların yatakları değiştirilerek, dağ ve vadilerde 10 metre kar varken bile çalışıp boru hattını döşedik. Şu anda aynı şekilde Çarşamba üzerinden Ünye ve Fatsa'ya ulaşacak doğalgaz boru hattının çalışması sürüyor. Ünye-Fatsa hattına 10 milyon dolar yatırım yapılacak. Ordu hattına yapılan yatırım 17 milyon dolar. Yani bu durumda Ordu'ya 27 milyon dolarlık doğalgaz yatırımı getirdik. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin sadece 9 ilinde doğalgaz vardı, bugün 48 ilde doğalgaz var. Bu rakam yıl sonunda 59'a yükselecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 12:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?