16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Ordu Valisi TMSF'den garanti istedi

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, bir süre önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından devralınan Sagra'yı alacak firmanın Ordu'da üretim ve istihdam garantisi vermesi gerektiğini belirtti.

Vali Gözlagöl, TMSF'nin İstanbul'da bulunan genel merkezine bir yazı gönderdi. Bir süre önce TMSF tarafından yönetimi devralınan Sagra'nın 567 çalışanıyla Ordu ilinin ekonomik ve sosyal açıdan önemine değinen Vali Gözlügöl, önümüzdeki aylarda satışa çıkarılacak fabrikayı alan firmanın üretim ve istihdam garantisi vermesi gerektiğine dikkat çekti. TMSF'nin bu konuda hassas olması gerektiğine işaret eden Gözlügöl, "Üretim faaliyetinin mevcut yerden başka bir yere nakledilmesi bölge halkının ekonomik olarak zayıflamasına ve gelir kayıplarına yol açacak, var olan sosyal ve toplumsal problemleri daha da artıracaktır.

Kurumunuz tarafından yapılacak olan Sagra A.Ş. firmasının satışında en az 10 yıl süreyle ilimizde tam kapasite üretim yapması ve alıcı firmalardan istihdam garantisi alınması hususları Ordu halkı için hayati derecede önemlidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 17:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?