16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Oteller oda oda satılacak

Bir ay içinde çıkması beklenen yönetmelikle otel odalarının yüzde 25’lik kısmı yabancılara gayrimenkul olarak satılabilecek. Halen Avrupa’da uygulanmakta olan bu sistemi Türkiye’de ilk hayata geçiren firma Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olacak. Otellerinin belli bölümlerini yabancılara satmayı planlayan Marmaris Martı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, bu yönetmelikle Türk turizminin yeni bir ivme kazanacağı inancında.

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi beklenen yeni yönetmelikle otel kapasitesinin yüzde 25’i kadar odayı rezidans ya da ev olarak satma hakkı geleceğini söyleyen Emre Narin, özellikle Sarıgerme projesinde bu sistemi değerlendirmeyi planladıklarını belirtiyor. Narin, şöyle devam etti: “Şu anda halihazırda yabancılara ait 60 bin konut var. Pazar çok hızlı büyüyor. Mesela yurtdışında ev sahibi olan İngiliz sayısı 1 milyon 100 bin. Yapılan araştırmalara göre 15 milyon İngiliz daha yurtdışında ev sahibi olmak istiyor. Biz Türkiye olarak bu işin çok başındayız. Önümüzdeki 5 yıl için 100 bin ev gibi bir hedef koysak, bu ekonomiye 5-5.5 milyar dolarlık bir katkı anlamına geliyor.”

Avrupa’da yaygın olan otel odası satın alma sisteminden bahseden Narin, “Kimi insanlar bu evleri alıyorlar ve diyorlar ki biz bu evde senede bir ay oturacağız. Biz de Martı olarak bu opsiyonu müşterilere tanıyacağız. Ev sahibinin oturacağı süre dışında da bu rezidanslar, suit olarak kullanılacak ve sahibine de bu paradan yüzde verilecek.

MARKASI ‘MARTI’ OLACAK

Marmaris Martı, yabancılara yönelik konut işinde Martı markası ile büyümeyi planlıyor. Emre Narin, Türkiye’nin ılıman iklimi nedeniyle Avrupalı emeklilerin ilgisini çektiğini belirtti. 

Anadolu’da şehir otelciliği yapacak

ŞİMDİYE kadar sadece Türkiye’nin güney sahillerindeki otelleriyle faaliyet gösteren Marmaris Martı, kısa vadede Martı zincirini Türkiye geneline yaymayı planlıyor. Anadolu’da şehir otelleri yapacaklarını söyleyan Emre Narin, İstanbul’da da özellikle Anadolu Yakası’nda

4 ya da 5 yıldızlı bir otel işletme ya da kiralamayı düşündüklerini vurguluyor. Karadeniz’de de bir butik otel planı olan grubun 2010 yılı hedefi 10 bin yatağa ulaşmak. Halen 3 bin 500 yatak kapasitesine sahip olduklarına dikkat çeken Narin, “Biz artık büyümek zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Çünkü büyümezseniz biri gelip, sizi satın alıyor ya da büyük firmalar arasında kayboluyorsunuz. Ciddi bir atılım içerisindeyiz. Başkalarının da otellerini işleteceğiz” şeklinde konuşuyor.

Şenay Büyükköşdere/akşam
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 09:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?