26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Otokar otobüsün boyunu uzattı

Otokar'dan 12 metrelik otobüs

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 12 metre uzunluğundaki yeni otobüs serisi Kent'i satışa sundu.

Otokar, 9 metrelik Doruk ve 7 metrelik Sultan markalı küçük otobüs sınıfındaki ürünlerine 12 metrelik Kent serisini de ekleyerek bu pazardaki ürün ailesini tamamlıyor.

Kent serisinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın kriz döneminde yatırımlarını aksatmadan devam ettiğine dikkat çekerek, AR-GE çalışmalarıyla Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap veren ve fark yaratan araçlar ürettiklerini belirtti.

Görgüç, Otokar Kent modeli ile toplu taşımacılık sınıfında ürün yelpazelerini tamamladıklarını, yepyeni bir seride üretim yapmaya başladıklarını, bu seride farklı ihtiyaçlar için farklı modeller tasarlamaya devam ettiklerini ve kısa zaman içinde Kent'in yeni versiyonlarını pazara süreceklerini açıkladı.

Görgüç şöyle konuştu:

"Kent serisi ile Otokar otobüs sınıfındaki ürün yelpazesini tamamladı. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi Kent otobüs serisi de Otokar tasarımcılarının ve mühendislerinin eseridir. KENT, dünyadaki otomotiv tasarım trendlerine uygun olarak özel bir tasarım konsepti ile geliştirildi. Otokar mühendisleri Kent'i aynı tasarım konseptinde farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek modüler bir alt yapıda tasarladı. Bu da, bize değişik kullanım alanlarına aynı platformda farklı modeller sunabilme özgürlüğü sağlıyor.
Gelişmiş Ar-Ge ve test imkanlarımız da yeni ürün sunma sürecimizi hızlandırarak pazarın ihtiyaçlarına uygun araçları, en kısa sürede sunma imkanı sağlıyor. Bugün halk otobüsü modelini ilk kez tanıttığımız Kent serisi, önümüzdeki aylarda farklı kullanım alanlarına uygun yeni modelleri ile genişlemeye devam edecek."

Otokar Kent'in özellikleri

Kent, Doruk otobüsü ile Design Turkey 2008 "İyi Tasarım" ödülü kazanan Otokar tasarım ekibi tarafından geliştirildi. 6 silindirli 7150 cc Deutz motoruyla, 290 HP gücü ve 1200 Nm Torku ile sınıfının en güçlüsü olan Kent, Adblue kullanımıyla zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro4 emisyon seviyesini sağlayan çevreci motora sahip.

Otokar mühendisleri tarafından seçilen motor, şanzıman ve aks oranları, kullanıcıya yüksek performansı sınıfının en düşük yakıt tüketimiyle sunuyor. Yakıt tüketiminde Voith şanzıman, Kent için en düşük tüketimi sağlamak üzere özel olarak programlandı.

Kent otobüslerinde, standart ABS - ASR sistemi, 1800 Nm frenleme torkuna sahip 3 kademeli, şanzımana entegre Retarder, önde ve arkada tam kuru havalı, çift devreli, otomatik ayarlı, hava soğutmalı disk frenler bulunuyor.





 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 13:34:57
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 13:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinn aydogan IP: 88.233.175.xxx Tarih : 20.09.2009 22:10:01

bence çok güzel olmuş hani bunuda türk yapmış tam yapmış dedirten çinsten ayrıca ben bindim ve gezdim çokda konforlu gayet güzxel