20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Otomobilde yeni istihdam kapısı

Araç muayene modernizasyonu 1.800 kişiye yeni iş yaratacak

Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle Doğuş Grubu, Akfen ve TÜVSÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK’ün araç muayene istasyonu modernizasyonu projesi, iki ay içinde 189 istasyona ulaşarak 1.800 kişiye istihdam yaratacak. Kasım ayında İstanbul’da 12 araç muayene istasyonu ile büyüyen zincir, 1 yılda ise 65 ile ulaştı.

Doğuş Grubu, Akfen, TÜVSÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK’ün uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti veren istasyonlar zincirinin yeni halkalarının faaliyete geçmesi dolayısıyla dün düzenlediği toplantıda konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, projenin 1.800 kişiye istihdam yaratacağını açıkladı. Zincirin iki ayda 16 ilin eklenmesiyle toplam 189 sabit, 80 gezici istasyona ulaşacağını belirten Şahenk, Ulaştırma Bakanlığı denetimi altında faaliyet gösterecek olan projenin trafik kazalarının en aza indirilmesinde önemli rol oynayacağını söyledi. Şahenk, “Bu proje kapsamında 550 milyon dolarlık ihale bedeli dışında, yaklaşık 350 milyon dolarlık fiziki yatırım ve 100 milyon dolar finansman ve proje geliştirme olmak üzere toplam 1 milyar dolar yatırım yapacağız” dedi.

20 bin araç kusurlu

20 yıllık işletme süresi boyunca elde edilecek gelirin yaklaşık 7.3 milyar dolarının Hazine payı olarak, 2.7 milyar dolarının da KDV olarak Maliye Bakanlığı’na aktarılacağını belirten Şahenk, böylece devletin 10 milyar dolarlık bir kazanç sağlayacağını kaydetti.

Kamu eliyle yapılan araç muayenelerinde yeni bir dönemi başlattıklarını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, “İlk istasyonu Elazığ’da açmıştık. Şimdi İstanbul’dayız. 65 ilin modern araç muayene istasyonunu bir yıl içinde tamamladık. 1 ayda İstanbul’da 57 bin 677 aracın ilk muayenesi yapıldı, bunlardan 37 bin 456’sının muayenesi onaylandı” diye konuştu.

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 15:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?