19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Otomotiv bayramı başlıyor..

Heyecanla beklenen Autoshow Fuarı bugün kapılarını açıyor. Firmaların 2005 modellerini görücüye çıkardığı ve düzenlenen şovlarla bir festival havasına bürünen fuarın bu yıl 500 bin otomobil tutkununu biraraya getirmesi bekleniyor

Otomobil tutkunlarının bekleyişi bugün sona eriyor ve 10. Uluslararası Otomobil Fuarı-Autoshow 2004 İstanbul CNR’da kapılarını açıyor. 29 Kasım’a kadar açık kalacak Autoshow’da firmalar 2005 modellerini görücüye çıkarıyor. Düzenlenen şovlar ve aktivitelerle bir festival havasına bürünen fuarı bu yıl yabancı otomobilseverlerin de ziyaret etmesi bekleniyor.

ITF İstanbul Fuarcılık organizasyonu ve Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) desteğiyle İstanbul CNR Expo’da düzenlenen fuarın, basın ve VIP açılısı dün yapıldı. Fuar, 6 salonda ve fuaye alanında gerçekleştiriliyor. Toplam 110 bin metrekare alana yayılan fuarı, 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

22.00’a kadar gezebilirsiniz
Otomobil tutkunlarına kapılarını bugün açan fuar, hafta içi 12.00-22.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Biletler 10 milyon
Bilet fiyatları hafta içi 8 milyon, hafta sonu ise 10 milyon lira olarak belirlendi. Otoparka giriş ücreti ise tüm gün 7 milyon lira.

Hangi markalar var?
Bu yıl fuara 100’ün üzerinde firma ve 36 otomobil markası katılıyor. Mercedes, BMW, Hyundai, Volkswagen, Toyota, Citroen, Fiat, Volvo, Nissan, Alfa Romeo, Chrysler, Opel, Saab, Ford, Dada, Daihatsu, Jaguar, Mazda, Peugeot, Porsche, Renault, Smart, Land Rover, Seat, Skoda, Subaru, Mini, Suzuki, Honda, Chevrolet, Kia, Mitsubishi, Audi ve Proton gibi firmalar fuarda ürünlerini tanıtmaya başladı. Autoshow 2004’e ADR, CMS Jant ve Trakya Cam gibi aksesuvar firmaları da katılıyor.

Autoshow İstanbul dünya ligine giriyor
Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA), dünya çapındaki önemli otomobil fuarları arasına, 2006 yılında Autoshow’u da dahil edecek. Böylece Autoshow, Tokyo, Paris, Cenevre, Frankfurt otomobil fuarları ile aynı kategoriye girmiş olacak. Fuara, bu yıl yabancı ziyaretçilerin de katılması bekleniyor.

Büyüklere Emilie küçüklere ASIMO
Geldi, geliyor derken tüm dünyada otomobil fuarlarının en beğenilen mankeni olarak adını duyuran Emilie Boiron, Fiat standında Idea’yı ziyaretçilere tanıtmaya başladı. Standta izdiham yaratan güzel mankenin, Autoshow’un bu yıl en çok konuşulan isimlerinden biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Fuarın diğer bir ilgi çeken konuğu ise insansı robot ASIMO olacak. Honda Türkiye’nin, Autoshow 2004 Fuarı nedeniyle Türkiye’ye getirdiği dünyanın ilk insansı robotu ASIMO, fuarın basın açılışında merdivenlerden çıkıp inerken izleyicilerden büyük alkış aldı.

ASIMO 3 gün fuarda
ASIMO, 22 Kasım’a kadar fuarda izleyicilerle buluşacak. 14 yıl süren araştırmalar sonucunda yaratılan ASIMO, 52 kilogram ağırlığında ve 1.20 santimetre boyunda. Işık ve kapıları açıp kapatabilen ASIMO, 50’yi aşkın çağrı ve soruyu anlayıp yanıtlayabiliyor ve insan yüzlerini tanıyarak onlara isimleriyle hitap edebiliyor.

Almanya Başbakanı Gerherd Schröeder ve İspanya Kralı Juan Carlos ile biraraya gelen ASIMO’nun, bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tanışması bekleniyor.

ekonomik bülten
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 10:31:59
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 10:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?