22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Otomotiv' uçar gider...

Türkiye ihracatının lokomotif sektörü otomotiv üretim ve ihracat artışında yeni rekorlara koşuyor.

İhracatın lokomotifi otomotiv sektörü, devreye giren yeni projeler ve kapasite artırımları sayesinde yılın son
çeyreğine girerken, daha önce 17 milyar dolan olduğu bildirilen ihracat hedefini, 18 milyar dolar olarak revize etti.

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçılar Birliği (TAYSİB) Başkanı Erkut Özerman, otomotiv ihracatının
ocak-ağustos itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,1'lik artışla 13 milyar 224 milyon doları yakaladığını belirtti.

Sektörün geçen yıl ki toplam ihracatının ise 15,5 milyar dolar civarında olduğunu anımsatan Özerman, ihracattaki artık hızının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Özerman, bunda Oyak Renault, Fiat-Tofaş, Hyundai, Ford Otosan gibi otomotiv ana sanayi kuruluşlarında devreye giren yeni projeler ve kapasite artırımlarının etkili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Otomotivde yıl sonu ihracat hedefini 18 milyar dolar olarak revize ettik. İhracatımızın büyük bölümünün euro bölgesine yapılması da bu başarıda etkili oldu. Şu anda otomotiv sektörünün, toplam ihracat içindeki payı yüzde 19,8'e ulaştı. Lider sektör konumundayız. Ocak-ağustos dönemi itibariyle en yakın rakibimiz olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörüyle arayı yüzde 4 açtık. Hazır giyimin payı yüzde 15,8. Biz asıl, önümüzdeki 2 yıl içinde, şu anda 1 milyon olan üretim kapasitemizi 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. ''

AA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 10:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?