16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Oyak Bank, Ing Bank'a satılıyor

Oyak Bank, Hollandalı Ing Bank'a satılacak.Oyak Grubundan yapılan yazılı açıklamada, Oyak ve Hollanda merkezli ING Grubunun Oyak Bank'ın satışı konusunda anlaştıkları, bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda Oyak ile dünyanın en büyük finansal hizmetler gruplarından ING'nin, Oyak Bank'ın ING Bank'a satışı konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Yapılan anlaşma uyarınca Oyak Bank'ın tamamı, ING Bank'a nakden 2 milyar 673 milyon dolara satılacak. Satış süreci, tarafların BDDK'dan ve diğer ilgili mercilerden gerekli resmi onayları almasından sonra gerçekleştirilecek. Oyak Bank'ın adının da satış işlemlerinin tamamlanmasından sonra en geç bir yıl içinde değiştirilmesi kararlaştırıldı. Tarafların üzerinde anlaştıkları fiyat, BDDK mevzuatına göre hazırlanmış 2006 yıl sonu rakamları ile hesaplanan ülkemizdeki banka satışlarında elde edilen en yüksek fiyat/kazanç ve fiyat/defter değeri çarpanlarını ifade etmektedir.''

Bu arada açıklamada, Oyak ve ING Gruplarının Üst Yöneticilerinin (CEO) katılımıyla yarın Çırağan Otelinde bir basın toplantısı düzenleneceği kaydedildi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 10:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?