29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Oyak yüzünü Batı'ya döndü

Oyak grubu, Amerika ve Batı Avrupa’daki altyapı ve enerji firmalarına 3.5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. CNBC televizyonuna konuşan Oyak grubunun CEO’su Coşkun Ulusoy, önümüzdeki 5 yıl içerisinde, mevcut nakit varlıklarının en az üçte birini Batı ekonomilerinde değerlendirmek istediklerini söyledi.

Programda, Oyak yatırımlarının yüzde 100’ünün Türkiye’de olduğu hatırlatıldığında, Ulusoy, “Biz yatırımlarımızı çeşitlendirmek istiyoruz” diyerek, yurtdışındaki yatırım planları hakkında bilgiler verdi. 

Gelişmekte olan piyasalardan çıkma kararı aldıklarını söyleyen Oyak CEO’su Ulusoy, mevcut 3.5 milyar dolarlık nakit varlıklarını Amerika ve Avrupa bölgesindeki altyapı ve enerji firmalarına yatırmayı düşündüklerini açıkladı. Ulusoy, “Bu, bizim gelişmekte olan piyasalardaki fırsatlardan vazgeçtiğimiz anlamına gelibilir” dedi. Ulusoy ayrıca, “Yatırımlarımızın sağlam olmasını istiyoruz’ diye konuştu.

‘Kriz Türkiye’ye yansıdı’
Ellerindeki hisseleri paraya çevirdiklerini sözlerine ekleyen Ulusoy, bu konuda önümüzdeki dönemde hareketli günlerin yaşanacağına işaret etti. Bilindiği gibi Oyak, Oyakbank’ı Hollandalı ING Bank’a devrettikten sonra kendisine hedef olarak yurtdışı piyasaları seçmişti. 

Piyasalardaki durgunluk ve küresel sorunların Türkiye’de hissedilmeye başladığını aktaran Ulusoy, Merkez Bankası’nın faiz artırımına devam edeceğini öngördürdüğünü de anlattı. 

Türkiye’de politik sorunların da varolduğunu açıklayan Ulusoy, ülkenin daha önce de bu koşullar içinde olduğunu ve altından kalkacağını söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?