22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Özince, yine İş Bankası'nda

Türkiye'nin aktif toplamı açısından en büyük bankası olan İş Bankası'nın Genel Müdürü Ersin Özince'nin bankanın cuma günü yapılacak genel kurulundan sonra da görevine devam etmesi bekleniyor. 

Geçtiğimiz hafta basında İş Bankası genel müdürlüğü için fon yönetiminden sorumlu genel müdür yardımcısı Aykut Demiray, Doğan Arıkan ve bankanın bir diğer genel müdür yardımcısı Adnan Bali'nin adının geçtiği belirtilerek genel kurulda sandık yetkililerinin bu üç isimden birini seçmek için kolları sıvadığı ifadeleri yer almıştı. 

Bankaya yakın kaynaklar son günlerde İş Bankası'nın cuma günü yapılacak genel kurulunda yaklaşık 10 yıldır genel müdürlük görevini sürdüren Ersin Özince'nin yerine başka birinin geleceği yönündeki haberlerin spekülasyondan ibaret olduğunu ve Özince'nin genel müdürlük görevini bırakmayacağını söyledi.

Değişim gündemde yok 

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Başkanı (Basisen) ve İş Bankası'nın en büyük ortağı olan Emekli Sandığı Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyesi Metin Tiryakioğlu, bankanın cuma günü yapılan genel kurul gündeminde genel müdürün değişimine veya genel müdürün oylanması konusunda bir maddenin olmadığını söyledi. İş Bankası'nın genel kurulunda bankanın genel müdürünün seçilmediğine dikkat çeken Tiryakioğlu, "İş Bankası'nın genel kurulunda yönetim kurulu seçilir. CHP tarafı ve İş Bankası temsilcileri sandık temsilcileri toplanırlar idare meclisini seçerler. İdare meclisi kendi arasında seçim dönemlerinde genel müdürü yeniden seçer. Şu anda İş Bankası'nın genel kurulunda genel müdür seçimi diye bir madde yok. Kamuoyunda genel müdürün değişeceği yönündeki görüşler tamamen spekülasyondan ibaret" dedi. Ayrıca bankaya yakın başka bir kaynak da İş Bankası genel müdürünün değişeceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

32 yıldır İş Bankası'nda

1975'te ODTÜ İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Türkiye İş Bankası'na stajyer müfettiş yardımcısı olarak iş yaşamına başlayan Ersin Özince, müfettişlik yaparken 1986'da Muhasebe Müdürlüğüne müdür yardımcısı olarak atandı. Özince, 1988'de aynı müdürlükte grup müdürlüğüne yükseldi. Fon Yönetimi Müdürlüğü'nün kuruluşunda çalışıp ilk müdürü olan Özince, 1992'de Yenişehir Ankara Şubesi'ne müdür olarak atandı. Özince, 1994'e kadar Türkiye İş Bankası genel müdür yardımcılığı görevini yürüttükten sonra 1998'de genel müdür vekilliği'ne getirildi ve 28 Ekim 1998'de de Türkiye İş Bankası'nın 15. genel müdürü ve aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği Yönetim kurulu başkanı oldu.








Referans/Ufuk Korcan
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 12:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?