18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Özince: Türk bankaları paraları saklamıyor

Ankara - Bankalar Birliği ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türk bankalarının reel sektöre yeterince kaynak aktarmadığı yönündeki eleştirileri yanıtlarken, "Türk bankaları reel sektöre para vermeyip de turşusunu kurmuyorlar? Türk bankaları paraları saklamıyorlar" dedi.

Özince, Türkiye’de paranın fiyatını devletin iç borçlanmasının belirlediğine işaret ederek, devlete para vermenin suç olmadığını söyledi. Bankacılık sektörünün kriz döneminde sağlam durduğunu ifade eden Özince, şunları söyledi:

"Biz bu sektörü çok ciddi şekilde hırpaladık. Bankacılık sektörü sağlam durmasaydı kriz döneminde ülkemiz mali yönden çok daha büyük bir uçuruma yuvarlanırdı.

(Bankalar reel sektöre kredi vermiyor) diyenlerin haklı gerekçeleri olabilir. Reel sektöre kredi vermekte istekli olmayan bankalar olabilir. Krediyi hakeden reel sektör kuruluşları alıyor, hak etmeyenler daha az alıyor olabilir. Ama Türk bankaları Türkiye Cumhuriyeti devletinin riskini almasalar hiç de iyi şeyler olmaz. Ne olur? Devletin hazinesi çıkıp borçlanamaz ya da fiyatlar yükselir.

Neyin, nerede, Türk vatandaşının hangi parasının nerede olduğunu bilmeden değerlendirme yapmak doğru değil."

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:23:51
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 14:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?