16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Pastacı Motta dürümcü oluyor

Türkiye’nin en eski pastane zincirlerinden Motta’nın sahibi Gürkan Donat, ıslak hamburgeri ve dürüm döneriyle Kızılkayalar’a rakip olacak yeni bir büfe zinciri oluşturma hazırlığında. 

Ortaklık için Kızılkayalar’a teklif götürdüklerini söyleyen Donat, “Türkiye’de böyle bir zincire ihtiyaç var. Ama Kızılkayalar büyümek istemiyor. Biz de kendi markamızı yaratıp, onlara rakip oluyoruz” diyor.

İlk mağaza, 1 hafta içinde Kızıltoprak’ta açılacak. Ardından Taksim, Bahariye mağazaları gelecek. Hızlı bir büyüme planladıklarını vurgulayan Donat, 2007’de 5 mağazaya ulaşacaklarını belirtiyor.

1992’de Motta Pastanesi’nin franchise’ını alan Gürkan Donat ve Haldun Aksekili, 7 yılda şirketin hisselerinin tamamını alarak, şirketin sahibi konumuna geldi. Hatta ikili, 15 yıl gibi kısa bir zamanda Motta’yı Türkiye’nin en büyük franchise zinciri haline getirdi. Türkiye çapında 200 mağazası bulunan Motta Pastaneleri’nin 160’ı franchise. Geçen yıl 126 tane yeni mağaza açarak 2.5 kat büyüdüklerini vurgulayan Donat, geçen yılki astronomik büyümeden sonra bu yıl biraz soluklanacaklarını belirtiyor. Donat ve Aksekili, pastaneden sonra şimdi de ‘fast-food’da zincirleşme hedefinde. İkilinin ilk fast food mağazası birkaç gün içinde Kızıltoprak’ta açılacak. Türkiye’de kalitesiyle markalaşmış bir büfe zinciri olmadığını vurgulayan Donat, bu konuda markalaşmaya ‘ihtiyaçtan’ karar verdiklerini söylüyor.

VİTAMİN BAR

YENİ büfe zincirinin markasını açıklamayan Donat, iddialı bir konseptle geldiklerini söylemekle yetiniyor. Donat, ortalama 60 m2 olacak yeni mağazalarının en iddialı ürününün ise tropik meyvelerden oluşan ‘vitamin bar’lar olacağını belirtiyor. Cadde mağazalarının yanı sıra mall’lara da gireceklerini ifade eden Donat, “2007’de temkinli davranıp, 5 mağaza açacağız. Ama 2008’den itibaren hızlı bir büyüme politikası izleyeceğiz” diyor. Motta, bu yıl 35 milyon dolar ciro hedefliyor.
Akşam
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 09:04:05
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 09:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?