16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Paul Doany, gözdağı verdi!

Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom'un sendikayı çökertmeye çalıştığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine, "Ben onların yaptığı bu açıklamayı izah edemem. O kadar akil olduğumu düşünmüyorum. Ya iki taraf da anlaşır, ya da iki taraf da zarar görür" dedi.

Doany, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Fiber optik kabloların sendikalı işçiler ya da onların teşvik ettiği kişilerce kesilmesiyle ilgili kanıt olup olmadığı ve kimin yaptığının sorulması üzerine, "Sabotajı kimin yaptığını şahıs olarak bilmediklerini ancak yapılanın kasti olduğunu söyledi. Çünkü makas kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Doany, "Eylemlerin eş zamanlı olması da dikkat çekici. Mutabakat sağlanamamasından sonraki 2 saat içinde olması da dikkat çekici. Eylemler kazanç sağlamak için yapılmıyor. Şirketin operasyonuna en fazla zararı vermek için yapılıyor. Bu iş yasadışıdır" dedi.

Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer ise, "Her türlü tedbiri aldık. Kolluk kuvvetleri er ya da geç bu iğrenç olayı yapanların cezasını verecektir" diye konuştu.

Ücretlerle ilgili anlaşmazlığın sorulması üzerine ise Doany, en makul teklifi verdiklerini ancak yine de anlaşma sağlanamadığını söyledi. Doany ayrıca, sabotajlar dışında hizmetlerde ciddi bir aksama beklemediklerini de kaydetti. Doany, "Kasti sabotaj yapanlar buna son verirlerse ciddi problem olmaz" dedi.

Türk Telekom çalışanlarının GSM operatörlerinden AVEA'de yaşanan arızaları tamir için ilgili santrallere alınmadığına ilişkin haberlerin sorulması üzerine ise Dinçer, böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Dinçer, giriş-çıkışı kontrollü olan santrallerde problem olmadığnı ancak, dışa açık şebekelerin korunmasının kolay olmadığını da kaydetti.

Doany, hükümetin grevi ertelememesi ile ilgili bir soru üzerine ise, bu soruya hükümetin cevap vermesi gerektiğini belirterek, hükümetin bu hakkını saklı tuttuğunu bildirdi. Grevin ardından işten çıkarmaların olup olmayacağının sorulması üzerine ise Doany, göreve geldikleri 2005'ten bu yana sendikalı işçileri işten çıkarmadıklarını belirterek, "Ama tabii ki organizasyonu yeniden yapılandırmamız ve şirketi yeni teknolojilere ve rekabete hazırlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Türk Telekom'un sendikayı çökertmeye çalıştığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine de Doany, "Ben onların yaptığı bu açıklamayı izah edemem. O kadar akil olduğumu düşünmüyorum. Ya iki taraf da anlaşır, ya da iki taraf da zarar görür. Belki de sendika şirketi yıkmaya çalışıyordur" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 03:43:19
Güncelleme :17 Ekim 2007 Çarşamba 10:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?