30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Pegasus'la uçana indirimli araç

Pegasus Havayolları ile araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Koç Topluluğu şirketlerinden Budget, yeni bir iş ortaklığına imza attı.

"Uç ve Kirala" konseptiyle sunulan işbirliğinde, Pegasus yolcuları Nisan ayı sonuna kadar Budget’ten günlük 9 YTL’den başlayan fiyatlarla araç kiralayabilecek. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "En son Ali (Koç) beyle bir araya geldiğimizde bir gazetenin sür manşetinde iki Ali Türk Telekom’u satın alıyor diyordu. O zaman Sabancı Holding’de çalışıyordum, yönetim kurulundan ’Oğlum bu ne?’ diye ’tokat’ yedim. Şimdi daha ayağı yere basan projelerle birlikteyiz" dedi. Pegasus’un bankacısından gömlekçisine 22 değişik kuruluşla stratejik işbirliği içinde olduğuna işaret eden Sabancı, Kasım 2005’te yola çıktıklarında en ucuz seyahat imkanı sunacaklarını söylediklerini, bugün 499 binden fazla misafirlerinin bilet aldığını, 400 bininci yolcunun da en düşük bilet fiyatıyla uçacak yolcu olacağını anlattı. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat da, birçok stratejik ortakları bulunduğunu, uçakta Milli Piyango bileti bile sattıklarını ifade eden Haybat, "Uçaklarımızda Petrol Ofisi reklamları var. Yakında 3 uçağımız Beko reklamı ile uçacak. Uçağımızda deterjan bile dağıttık" dedi.

Vehbi Bey ’çalınır’ diye araç kiralamayı istememiş

KOÇ Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç da, Budget’ın bağlı olduğu Otokoç’un Türkiye’nin halen faaliyette olan en eksi ve en köklü otomotiv şirketi konumunda bulunduğunu belirtti. Koç, "Bu işbirliği Pegasus Havayolu ile uçanlara uygun koşullarda araç kiralama imkanı sunuyor. ’Uç ve Kirala" kampanyası ile son 24 saat içinde Pegasus Havayolu ile uçanlar yararlanabilecek" diye konuştu. Koç topluluğunun araç kiralama işine 34 yıl önce başladığını söyleyen Koç, "Vehbi Koç’un zamanında çok karşı geldiği ve otomobil hırsızlığına katkı sağlayacağını düşünüp reddettiği bu girişimimiz bir kaç denemeden sonra 9 araçla başladı ve bugün 9 YTL’den araç kiraladığımız görüyoruz" diye konuştu

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 07:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?