16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Piyasalarda dalga beklentisi

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, siyasi gelişmelere yön verme durumunda olmadıklarını, erken seçim de dahil olmak üzere alınacak kararların enflasyon hedefinde sapmaya yol açması durumunda para politikası tepkisini vermekte tereddüt etmeyeceklerini açıklamıştı. 

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener de, NTV’de yaptığı değerlendirmede, ekonomi yönetimi ile gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını söyledi.

 Pazartesi günü piyasalarda dalgalanma olacağı yönündeki tahminlerin doğru olmadığını anlatan Şener, "Bu tür yorumlar yönlendirme anlamını taşır. Başka sorunlar çıkar. 

Ekonomideki dengeler şu ana kadar gelinen nokta itibariyle güçlü" diye konuştu. 

Son dört yıldır uygulanan ekonomi politikalarının güven sağlayacak nitelikte olduğunu anlatan Bakan Şener, "Önemli başarılar elde edilmiştir. 

Türkiye ekonomisi güven duyulan bir ekonomi olarak algılandı. Yatırım, üretim yapan bir yapı oluştu. Böylesine büyük kapasitedeki ekonomide sağlıklı bir denge olmadığını düşünmek mümkün değil. Makroekonomik dengenin oluştuğu Türkiye’de göstergelerde çok belirgin olumsuzluklar beklemiyor" değerlendirmesini yaptı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 07:17:33
Güncelleme :30 Nisan 2007 Pazartesi 11:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?