22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Polemik konusu değiliz!

Çalık Holding, kurumun, tamamen gerçek dışı iddialarla, siyasi partiler arasındaki polemiklerin konusu haline getirilmeye çalışılmasından son derece üzüntü duyulduğunu bildirdi.

Çalık Holding A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, ''Son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri tarafından TBMM'de verilen ve şirketimizin konu olduğu soru önergeleri ve konu ile ilgili basında yer alan haberlerle ilgili tarafımızdan basın açıklamasının yapılması zarureti doğmuştur'' denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Çalık Holding olarak, kurumumuzun, tamamen gerçek dışı iddialarla, siyasi partiler arasındaki polemiklerin konusu haline getirilmeye çalışılmasından son derece üzüntü duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bilinmelidir ki, siyasetin doğasında var olan rekabet, hiçbir siyasi partiye, yüce Meclis çatısı altında bulunmanın verdiği hakkı suiistimal ederek ülkenin önde gelen gruplarından birisini gerçek dışı iddia ve beyanlarla yıpratmaya çalışma hakkını vermez. Bu tarz bir siyaset anlayışının sorumlu siyaset anlayışı ile bağdaşmayacağına inanıyoruz. Önerge sahibi siyasi parti ve temsilcilerini bir siyasi parti olmanın gerektirdiği asgari özeni göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Öte yandan değerli medyamızın da, bir kurumun itibarına zarar verebilecek nitelikte, temelsiz ve gerçek dışı iddiaları haberlerine yansıtma konusuna, değerlendirme kriterlerini gözden geçirmeye ve daha hassas davranmaya çağırıyoruz. Ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirdiği projelerle ülkemizin yalnızca ekonomik ve sosyal kalkınmasına değil, uluslararası itibarına da katkı sağlama gayretindeki Grubumuza yönelik bu gerçek dışı iddiaların değerlendirmesini yüce kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.''

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 09:25:44
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 15:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?