19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Postacılara bin 907 motorsiklet

PTT Genel Müdürlüğü, dağıtım hizmetleri için bin 907 adet scooter tipi motosiklet satın aldı.
Posta dağıtıcıları, yeni motosikletleriyle başkent caddelerinde tur attı, vatandaşlar "scooterli postacılara" sevgi gösterisinde bulundu.

Yeni motosikletlerin hizmete verilmesi dolayısıyla PTT Genel Müdürlüğü Posta İşleme Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

Törene katılan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yaptığı konuşmada, PTT'nin bir kamu kuruluşu olarak ülke genelinde en yaygın hizmet ağına sahip bir kuruluş olduğunu ve bu nedenle kuruluşun hizmetlerini çeşitlendirirken ülkenin her köşesine hizmet götürmesine öncelik verdiklerini söyledi.

Yıldırım, PTTBank projesinin 1.5 yıl önce bu anlayışla hayata geçirildiğini ve bu sürede büyük başarıya ulaşıldığını vurgulayarak, ''Önemli olan, bir kuruluşun para kazanması değildir. Önemli olan, kamu kuruluşlarının kendilerinden beklenilen hizmeti millete vermeleridir. PTT bunun haklı gururunu yaşıyor" dedi.

PTT'nin personel yetersizliği gibi zor şartlarda vatandaşa hizmet götürdüğüne işaret eden Bakan Yıldırım, bu zor şartlara rağmen, PTT çalışanların birçok başarıya imza attığını vurguladı. Yıldırım, "Bu millet yapılanları her zaman iyi bir şekilde anacaktır. Yapılan iyi şeyler unutulmaz. Bu zor şartlarda ortaya konan başarı takdire şayandır" diye konuştu.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da PTT'nin dünyada yaşanan değişime ayak uydurarak, çağdaş bir kurum olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Yapılan faaliyetlere ilişkin bilgiler veren Tural, toplam 2 bin 943 PTT şubesinden, 2 bin 766'sında online işlemler yapıldığını bildirdi. Hedeflerinin tüm işyerlerinin online hale getirilmesi olduğunu bildiren Tural, yıl sonuna kadar kapıdan kapıya hizmet verilen il sayısının da 26'ya çıkaracaklarını, ayrıca 215 merkezin de PTTBank konseptine uygun hale getirileceğini kaydetti.

Tural, dağıtım hizmetlerini daha iyi yapabilmek için bin 907 adet scooter tipi motosiklet satın aldığını, bu araçlardan 50'sinin Ankara'da, geri kalanlarının ise 79 başmüdürlükte bugün itibariyle hizmete verileceğini belirtti.

Törende, Bakan Yıldırım, posta kartıyla mesaj yarışmasında dereceye giren öğrencilere 800'er YTL para ve pul koleksiyonunu içeren ödüllerini verdi. Yıldırım, daha sonra motosikletlerin kurdelesini keserek, kullanıma sundu. Yıldırım, kurdeleyi keserken gazetecilerin, "Motosikletlerin sayısı neden bin 907?" diye sormaları üzerine, espriyle, ''Ben de merak ettim. Acaba keleğe mi geliyoruz?" karşılığını verdi.

Motosikletlerin renginin sari-lacivert olduğu hatırlatılarak, ''Hangi takımı tutuyorsunuz'' sorusuna Bakan Yıldırım, kurdeledeki sarı-kırmızı renkleri göstererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyledi. Basın mensuplarının, ''PTT, Başbakan'dan yana ağırlığını koymuş'' sözleri üzerine Yıldırım, "Burada bir yanlış var mı" ifadesini kullandı.

Bakan Yıldırım, kurdele kesiminden sonra, gazetecilerin isteği üzerine, motosiklete binip, kask takarak poz verdi. Hizmete verilen motosikletler, törenin ardından başkent caddelerinde dolaştı. Posta dağıtıcıları, yeni motosikletleriyle vatandaşların sevgi gösterilerine, kornalarını çalarak karşılık verdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 23:53:19
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 03:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?