20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

‘Reel sektöre destek şart’

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Dünyada kriz finans sektörünü vururken Türkiye’de en fazla zararı reel sektör gördü. Hükümet reel sektöre destek olacak atılımlar yapmalı” dedi

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Dünyada kriz finans sektörünü vururken Türkiye’de en fazla zararı reel sektör gördü. Hükümet reel sektöre destek olacak atılımlar yapmalı” dedi.
Element Eğitim Teknolojileri tarafından Milliyet gazetesi sponsorluğunda düzenlenen Bussiness Class toplantılarının aralık ayı konuğu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş oldu.
“Globalleşen Ekonomide Tehditler ve Türkiye’nin Fırsatları” başlığıyla düzenlenen toplantıda globalleşmenin yarattığı tehlikeleri ve fırsatları sıralayan Yalçıntaş, “Globalleşmenin getirdiği en önemli kavram karşılıklı bağımlılık. Şirketler ve devletler birbirlerine bağımlı hale geldi. Kriz Amerika’da başladı ama tüm devletleri etkiledi” dedi. Global ekonomik krizin dünyada para ve güven duygusunu kaybettirdiğinin altını çizen Yalçıntaş, şunları söyledi:
“Reel sektörde güven kaybı yaşandı, finans kurumları şirketlere güvenmiyor ve kredi vermiyor, birbirleri hakkında söylenti çıkarıp ortalığın karışmasına neden oluyorlar.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 01:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?