18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Reklama harcanan para yatırımdır'

Reklama harcanan masraf değil, markaya yatırımdır

Şirketler, ekonomik kriz dönemlerinde ilk olarak reklamdan tasarruf etmeye başlıyor. Ancak bu dönemi fırsat bilen bazı firmalar da reklama yatırım yaparak pazar paylarını artırmaya çalışıyor.

Yeni reklam kampanyası için Beyazıt Öztürk ve Erdal Özyağcılar ile anlaşan Denizbank'ın Genel Müdürü Hakan Ateş, "Reklama harcadığımız parayı masraf olarak değil yatırım olarak görüyoruz." dedi. Şu an itibarıyla Türkiye'nin en büyük 6. bankası olduklarını belirten Ateş, Türkiye'nin 5 büyük bankasından biri olma hedefine ulaşmak için reklama ağırlık verdiklerini kaydetti. Birim fiyatlar düştüğü için aynı bütçeyle daha fazla tanıtım yapma imkanına sahip olan şirket, geçen yıla oranla nominal olarak reklam harcamalarını düşürmedi. Ancak bir önceki yıl reklam harcamalarının bütçeye oranı yüzde 4,3 iken bu yıl bu oran yüzde 3,6'ya indi. Millward Brown'ın yakınlarda yaptığı 'Durgunlukta (resesyon) markayı yönetmek' araştırmasını hatırlatan Genel Müdür, daha önce yaşanan krizlerden faydalanmayı bildiklerini ve reklamdan vazgeçmeyerek bu krizin sonunda pazar paylarını büyüteceklerini ifade etti. Millward Brown araştırmasında, ekonomik daralmalarda tasarrufu reklamda gören markaların büyük kayıplara uğradığı sonucu çıkmıştı. Ateş, bu kampanyayla marka tanınırlığını artırarak şubelere daha çok müşteri çekeceklerini ifade etti.

Beyazıt Öztürk ise anlaşmalarını uzun süreli yapmaya gayret ettiğini söyledi. 12-13 yıldır televizyon şovu yaptığını aktaran Öztürk, bundan önceki hiçbir krizde televizyon şovunun bu kadar olumsuz etkilendiğini görmediğini aktardı. İki yıl süreli yapılan anlaşmadan memnuniyetini bildiren Erdal Özyağcılar da bu kampanyanın sonunda Denizbank'ı 6. sıradan 5. hatta 4. sıraya yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. Kampanya için aldıkları ücrete ilişkin olarak Özyağcılar'ın, "Krizi fırsat bilen Denizbank, bizim paralarımızı da fırsat bildi." yorumu salonda gülüşmelere neden oldu.

RAKAMLARLA DENİZBANK

2008 konsolide net kârı: 269 milyon TL

Toplam aktifi: 22 milyar TL (2008 Eylül sonu)

Çalışan sayısı: 8 bin 632

Şube sayısı: 373

Yurtdışı şube sayısı: 11

 

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 23:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?