19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Roman Abramovich finalden emin

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Chelsea'nin sahibi Rus iş adamı Roman Abramovich takımının Moskova'da oynanacak finale kalmasını herşeyden çok istiyor. Abramovich şimdiden kentin büyük otel, restoran ve gece kulüplerine rezervasyon yaptırıyor. 

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği Chelsea'nin sahibi Rus iş adamı Roman Abramovich şimdiden kupaya kitlenmiş durumda.

Chelsea'yi satın aldıktan sonra trilyonluk harcamaları ve transferleri ile Batı Londra takımına sınıf atlatan Roman Abramovich'in büyük rüyası, Moskova'da yapılacak Şampiyonlar Ligi finalinden zaferle ayrılıp takımının kendi ülkesinde kupayı kaldırması.

İngiliz ve Rus medyasında yer alan haberlere göre çılgın iş adamı, büyük rüyasının kutlama partisinin hazırlıklarına başladı bile...

Abramovich 21 Mayıs'ta Moskova'daki Luzgniki Stadı'nda oynanacak final için şimdiden başkentteki büyük otel, restoran ve gece kulüplerine şimdiden rezervasyon yaptırıyor.

Abramovich'in 2003 yılında satın aldığı Chelsea, Jose Mourinho'yu göreve gelmesiyle yarım asır aradan sonra hemde üst üste kez Premier Lig zaferi yaşamıştı. Abramovich'in Chelsea'si geride kalan 4 yılda Şampiyonlar Ligi'nde ise yarı finalden öteye gidemedi.

2003/04 sezonunda yarı finalde Monaco'ya elenen Chelsea'nin 2004/05 ve 2006/07 sezonlarında final görmesine Liverpool engel oldu. Maviler, 2005/06 sezonunda ise 2. turda o yıl kupayı kaldıran Barcelona'ya elenmişti

...
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 00:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?