22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Rus devinin gözü Türkiye'de

Rusya'nın telekomünikasyon alanındaki en büyük şirketlerinden Euroset'in Türkiye'de oturmuş bir cep telefonu mağazalar zincirini almak için çalışma yaptığı bildirildi.

Rus medyasında yer alan haberlere göre Euroset'in Başkan Yardımcısı Sergey Fomenkov, isim belirtmeden talip oldukları mağazalar zincirinin Antalya ve İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'ye yayılmış bir kuruluş olduğunu söyledi. Fomenkov, "Bu şirket ülke genelinde hizmet veriyor. Özellikle bizim için önemli olan tarafı bu şirketin Antalya ve İstanbul'da geniş çaplı şekilde hizmet veriyor olması. Buralara Rus turistler çok geliyor" dedi.

Dış basında yer alan haberler de yer alan Rus Şirket Euroset'in tarifine uyan Ring Mağazacılığın ve C5 Mobile'ın Genel Müdürü Serhat Özeren, kendilerine resmi bir teklifin gelmediğini ancak, her türlü gelişime açık olduğunu söyledi.

Öte yandan, kaçak cep satışının azalmasıyla markalı mağazalardan alış verişte büyük bir artış yaşanıyor. Ring de, 60 mağazasıyla Türkiye'nin en büyük cep telefonu mağazalar zincirinden biri konumunda bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 16:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?