30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Ruslar dünyayı Vestel ile izliyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Doğu Avrupa'nın en büyük fuarlarından biri olan HDI 2008 Elektronik Fuarı'na Türkiye'den katılan tek şirket Vestel oldu. Fuarın ilk gününde 20 milyon dolarlık satış bağlantısı yapan Vestel'in 32 inçlik LCD televizyon modeli de Rusya'da en iyi satan ürün ödülünü aldı.

Fuara katılan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, 4 yıl aradan sonra ilk kez Rusya'da bir elektronik fuarına katıldıklarını söyledi.

ÜRÜNLER TÜRKİYE'DEN

Vestel'in Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerindeki faaliyetlerini yürüten Vestel CIS'in, başarılı geçen 2007 yılının ardından 2008 yılı hedeflerini gerçekleştirme yolunda büyük adımlar attığını belirten Erdoğan, fuardaki ürünlerinin büyük bölümünün Türkiye'den getirildiğini kaydetti. Erdoğan, "Rusya'daki fabrikamızda tüp televizyonların üretilmesine devam ediliyor. Rusya'daki fabrikalarımızda öncelikle buzdolabı fabrikası ve çamaşır makinesi fabrikaları var. Beyaz eşya ürünleri çok ilgi görüyor" dedi.

HEDEF 230 MİLYON DOLAR

Vestel'in Moskova yakınlarındaki Aleksandrovskaya'daki fabrikasındaki yıllık beyaz eşya üretiminde mevcut kapasitesinin 2 milyon adet civarında olduğunu belirten Erdoğan, "Yaptığımız son kampanyayla beyaz eşyalarımıza yönelik talep giderek artmakta. Bunu gururla söylüyorum; Rusya'daki satış oranımız yüzde 30'a yükseldi" ifadelerini kullandı. Erdoğan şu anda devam eden kampanyalarıyla yüzde 30'un da üzerine çıkacaklarına inandığını belirterek, "Şu anda Rusya'nın beyaz eşya pazarındaki payımız yüzde 10 iken, bu rakamı iki yıl içinde yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyoruz. Vestel CIS, 2007'de 113 milyon dolar ciro elde etti. 2008 sonunda bu rakamı ikiye katlayarak 230 milyon USD ciroya çıkmayı hedefliyoruz” dedi.


Vestel fuarda 50 çeşit ürününü sergiledi

Vestel'in Moskova fabrikasında kasım 2005'te çıkan yangına da değinen Erdoğan, "Maalesef böyle bir talihsizlik yaşadık, ancak şu anda o yangının sonuçları tamamen ortadan kaldırıldı. Yeni fabrika inşa ettik. Daha güzelini ve daha büyüğünü yaptık" dedi. Moskova'daki fuarda tanıtılan ürünler arasında Dijital LCD TV, Interaktif Otel TV, LCD monitör, dizüstü bilgisayar, dijital karasal ve uydu alıcıları başta olmak üzere Vestel'in 50 çeşit ürünü sergilendi.

aa
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 07:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?