16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Sabah, atv ve radyolar birlikte satılacak

NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah, atv ve radyolardan oluşan medya grubunu bir paket halinde satmayı düşündüklerini söyledi. Ertürk, satış süresine ilişkin şunları söyledi: "Sürecin başlaması bu varlıklara ilgi duyan yatırımcıların bir an önce hazırlıkları yapması için önemli. Yöntem konusunda aşağı yukarı model oluşturduk. Uzan Grubu varlıklarına benzer bir model oluşturduk. Farklı şirketlerdeki medya varlıklarını birleştirme çalışmalarını başlattık. Takvimi de çok yakında ilan edeceğiz."

SPEKÜLASYONLAR HAKSIZ:

Bu arada Sabah’ta manşetlerin değiştirildiğine ilişkin eleştirileri yanıtlayan Ertürk, "Sabah gazetesini sabah işe giderken okuyorum. Eskiden başka gazeteden başlardım, şimdi Sabah’tan başlıyorum. Sabah-atv Grubu’nun yayın politikasına karışmadık, yapılan spekülasyonlar haksız" diye konuştu. Dinç Bilgin’in 900 milyon dolar civarında borcu olduğunu kaydeden Ertürk, grubun satışıyla birlikte alacağın tamamını tahsil edebilme imkanına kavuşacaklarını söyledi.

15 MİLYAR DOLARLIK TAHSİLAT:

 TMSF’nin 2004 başından beri 15 milyar dolarlık tahsilat yaptığını belirten Ertürk, kamuya 11 milyar doların üzerinde kaynak aktardıklarını kaydetti. Yıl sonu için 2.5 milyar dolarlık tahsilat hedefleri olduğunu ifade eden Ertürk, "Son politik ve ekonomik gelişmeler nedeniyle satışlarımızın hızı düştü. Ancak yine de o rakama ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Üç grubun borçlarını erken ödediğini hatırlatan Ertürk, "Birkaç grupla daha erken tahsil imkanımız var. Yurtdışı yatırımcılar bu tür kuruluşlarla ilgili. Üç-dört grup yurtdışı yatırım bankalarıyla görüşme yapıyor" diye konuştu.

Bu konuda kafa yorduk, çok haklı olduğumuza inanıyoruz

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Ciner Grubunun hukuki itirazının satış sürecini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine, hukuki süreç devam ettiği için bir yorumda bulunmanın doğru olmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Hukuksal gerekçelerimize güveniyoruz. Bu konuda çok ciddi hukuksal araştırmalar yaptık, çok kafa yorduk. Biz bu konuda çok haklı olduğumuza inanıyoruz. Bu kamu, alacağını tahsil etme adına haklılık. Türkiye’nin ikinci büyük medya grubunun değerini düşürmeden, onun değerini koruyarak, hatta yükselterek yeni sahiplerine teslim etme gibi bir sorumluluğun da altındayız. Daha önce Star’da bunu gösterdik."

TMSF altın diş bile satacak

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), şimdi de altın diş satıyor. TMSF banka kasalarında unutulan ve zaman aşımına uğrayan, aralarında koleksiyonluk altın paralar ile mücevher ve hisse senetleri ile altın diş, kaşık sapı, tespih, diploma gibi malzemeleri Antik A.Ş. aracılığı bugün satışa çıkarıyor. Açık artırmaya çıkarılacak kıymetlerin muhammen bedellerinin toplamının 202 bin 842 YTL olarak belirlenirken, nadir dönemlere ait olan ve koleksiyonluk değer taşıyan paralardan oluşan koleksiyonda; Sultan Mehmet Reşat Tuğralı Osmanlı paraları, 1914 tarihli Avusturya ve Victoria dönemi İngiliz Altınları yer alıyor. 1902-1931 yılları arasına ait Hollanda, Fransa ve Almanya altınlarının yanı sıra 1880’lere ait Osmanlı altınları da açık artırmada satışa sunulacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından açık artırmayla satışa sunulacak kıymetler arasında, anahtarlık, tırnak temizleme aletinden diplomaya kadar çok değişik malzemeler bulunuyor. Tespih, tespih imamesi, madeni kaşık sapı, çakı, çakmak, kol saati, apolet yıldızı, muska, haç parçası gibi malzemelerin de bulunduğu kıymet listesinde, malzemelerin bazılarının hem yurt içi hem yurt dışı bazılarının ise sadece yurt içine satılabileceği notu düşüldü.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 08:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?