16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Sabah ve Atv'ye sürpriz talip

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 7 Kasım'da gerçekleştireceği atv-Sabah satış ihalesi öncesi medya dünyası hareketli günler yaşıyor. 5 yabancı şirketin ihale için şartname aldığının açıklanmasının ardından gözleri ihaleye yabancılarla ortak veya tek başına katılması beklenen yerli şirketlere çevrilmişti.

İhaleye katılıp katılmayacağı merak edilen Hüsnü Özyeğin'in oğlu Murat Özyeğin'in dün bir medya şirket kurması dikkat çekti.

Yeni şirketin yüzde 80 civarında payı da Hüsnü Özyeğin'in şirketlerine ait bulunuyor. Girişim Medya Anonim Şirketi adlı şirketin sermayesi 10 milyon YTL. olarak belirlendi.

Yeni şirketin yüzde 20'si Fiba Holding, yüzde 20'sin Fiba Kapital Holding, yüzde 20'si Fiba AraştırmaGeliştirme ve Müşavirlik Hizmetleri, yüzde 16'so GF Araştırma Geliştirme ve Müşavirlik Hizmetleri'ne ait olurken Murat Özyeğin, Mehmet Güleşçi, Kerem Moralı ve Karani Güleç şirkette yüzde 1 paya sahip oldu. 

Başkan Özyeğin

Yeni şirketin televizyon ve radyo yayıncılığı alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulduğu, ayrıca, gazetecilik, gazete, dergi ve benzeri süreli veya süresiz her türlü eserlerin yayımı, satışı ve dağıtımı faaliyetlerinde bulunabileceği belirtildi. Faaliyet konuları arasında basım ve dağıtım konuları da yer alan şirketin ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapacak yönetim kurulu üyeleri Murat Özyeğin, Mehmet Güleşçi, Kerem Moralı ve Karani Güleç oldu.

Murat Özyeğin, şirkete başkan seçilirken başkanvekilliğine Mehmet Güleşçi getirildi.

patronlardunyasi
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 16:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?