15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sabah'ın satışı ve seçim

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Merkez ve Bilgin Grubu medya şirketlerinin satışıyla ilgili olarak, "Seçimin sıcak ortamında satışı gerçekleştirmek doğru olmayabilir. Seçim sonrasına bırakarak daha yüksek gelir elde etmek gibi bir düşüncemiz olursa bunu da kullanırız" dedi.

NTV ve CNBC-E'nin ortak yayınında soruları yanıtlayan Ertürk, yönetimi ve denetimine el konulan şirketlerin satışının 4-6 ay içinde tamamlanabileceğini kaydetti.

Seçimin sıcak ortamında satışı gerçekleştirmenin doğru olmayabileceğini ifade eden Ertürk, "Seçim sonrasına bırakarak daha yüksek gelir elde etmek gibi bir düşüncemiz olursa, bunu da kullanırız" diye konuştu.

İhaleye ilişkin modelin Uzan Grubu şirketlerinin satışından farklı olabileceğini belirten Ertürk, Fon'a borçlu olan kişiler veya kurumların ihalelere giremediğini, dolayısıyla Bilgin Grubu'nun ihaleye katılamayacağını, ancak Ciner Grubunun girip girmeyeceğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Ertürk, satışa yabancı ilgisinin olmasını beklediklerini kaydederek, "Kısıtlamalar var ama yabancı yatırımcıya satış daha olumlu olur" dedi.

Borç miktarına dair bir soru üzerine de Ertürk, henüz işlenmemiş faizler bulunduğunu, bu nedenle bugün itibarıyla güncel borç rakamını nihai faiz hesabını da yaparak henüz ortaya çıkarmadıklarını söyledi. Ertürk, "Elimizde böyle bir şey var ama bunu kamuoyuna deklare edecek durumda değiliz. Kabaca 800'lü (800 milyon dolar) civarlarda bir rakam çıkacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

TMSF olarak Bilgin Grubu'ndan olan alacakları tahsil edebilecekleri yönünde bir umut içinde olduklarını vurgulayan Ertürk, Bilgin'in borcunu kapatması halinde geriye dönük olarak şirketlerini alma şansı olup olmayacağı sorusuna, "Bir fantazi olarak üzerinde konuşulabilir ama ortakların durumu varken, diğer kamu kurumunun alacakları varken, çok sayıda kısıtlama varken böyle bir şeyin pratikte mümkün olmadığını söyleyebiliriz" yanıtını verdi.

Ertürk, bir soru üzerine, gazetenin kimliği, yayın politikası bulunduğunu ve Fon'un gazetenin yayın kimliğine, yayın politikasına asla müdahalesinin söz konusu olmayacağını ifade etti.


aa
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 14:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?