22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sabancı-Carrefour'da talip

Koç Grubu'nun satmayı planladığı Migros marketler zincirini Turkcell'in ortaklarından Rus Alfa Grubu'nun satın alabileceği belirtildi.

Rus RBC Daily gazetesinin bugün “Alfa, Migros'u Satın Alabilir” başlığıyla manşetten duyurduğu haberde, Migros'a, Sabancı-Carrefour ortaklığının da talip olduğu hatırlatıldı.

Alfa Grubu'nun Migros için görüşmeleri sürdürdüğünün belirtildiği gazete haberinde, “Migros'un yüzde 50 hissesinin bulunduğu Rusya'daki Ramstore'ları da kimin alacağı konusunda tahminler yürütülürken, Alfa Grubu Migros için görüşmelerini sürdürüyor. Ancak, şu anda Migros için istenen 1,5 milyar dolar Alfa için de çok büyük para. Hem Alfa hem Koç bu konuda şu ana kadar yorum yapmaktan kaçındılar” denildi.

Gazete, Rus gözlemcilerin, Alfa'nın büyük ihtimalle satın alacağını söylediğini belirterek, haberde şu bilgilere yer verdi:
“Migros, Rus şirketinin Türkiye'de gözlemlediği üçüncü şirket oldu. 2005 yılında Alfa Grup Türkiye'nin Turkcell şirketinin yüzde 13.8'ini 1.6 milyar dolara satın aldı. Bunun yanı sıra, Alfa Grubu'na bağlı olarak çalışan A1 şirketi, yıllık ticaret hacmi 39.1 milyon dolar olan AFM Uluslararası Film Prodüksiyon şirketini satın almak için ön anlaşma imzaladı. Ancak yorumcular, Migros'un Alfa için büyük bir aktif olduğunu vurguladılar. Şu anda pazar fiyatı 2.5 milyar dolar olan Migros'un hisse senetlerinin kontrol paketinin fiyatı 1.5 milyar dolara kadar yükselebilir.”

ANKA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 15:47:07
Güncelleme :11 Eylül 2007 Salı 15:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?