22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sabancı'dan 6.5 milyar dolar

Sabancı Holding, enerji sektörüne 2015 yılına kadar 6,5 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Enerjisa ve ortağı Avusturyalı enerji şirketi Verbund yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında, hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, enerji konusunun Türkiye için önemli ve öncelikli bir alan olduğunu belirterek, bu çerçevede kendilerine stratejik büyüme alanı olarak enerji konusunu seçtiklerini söyledi.

Enerji konusuna ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Sabancı, seçim sonrası kurulan yeni hükümetle birlikte önlerinde istikrarlı 5 yıl gördüklerini, yeni hükümetin enerji konusuna ilgili olduğunu ve özel önem vereceğini ifade ettiğini aktardı. Sabancı, hükümetin ilgisini yakından izlediklerini dile getirirken, Türkiye’de enerji sektörünün daha da liberalleşmesi ve rekabete daha çok açılmasını istediklerini ve bunun gerçekleşeceğine de inançları olduğunu dile getirdi. 

Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü de, enerji üretimi konusunda, 2015 yılına kadar devreye girecek santraller için yaklaşık 6.5 milyar dolarlık bir yatırım hedeflediklerini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:49:33
Güncelleme :16 Ekim 2007 Salı 21:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
C.YALÇIN IP: 88.227.83.xxx Tarih : 16.10.2007 18:16:04

İnsanların yaşamları pahasına rant elde etmeye çalışmayın. Nükleer santral yapımıyla ilgili ihalede de boy göstereceğinizi biliyoruz. Ancak şunu bilin ki SİNOP'lu insanlar yaşamlarını nükleer santral gölgesinde yaşayarak tüketmek istemiyorlar. NÜKLEER'e HAYIR!!!!!!!!