28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Sağlık kuruluşları aynı binada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, OSTiM Hizmet Merkezi ile çalışma hayatı ve sosyal güvenlik konularında verilen hizmetleri OSTİM'lilerin ayağına götürdüklerini belirterek, bu projeyi tüm nitelikli bölgelere de yaymak istediklerini kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Tek Çatı Projesi" çerçevesinde Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan OSTİM Hizmet Merkezi açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılış öncesi OSTİM-METEM Toplantı Salonu'nda yapılan törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ATO Başkanı Sinan Aygün ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Başesgioğlu, Bakanlık ve OSTİM yönetimiyle birlikte başlatılan "Tek Çatı Projesi" ile, Bakanlığın tüm hizmetlerinin OSTİM'lilerin ayağına götürdüklerini söyledi. Projenin amacının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar olarak, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hukukuna ilişkin sunulan hizmetlerin OSTİM'e taşınması olduğunu kaydeden Başesgioğlu, işverenlerin artık Kızılay ya da Dışkapı'ya gitmeden işlerini yapabileceklerini ve hem zaman hem de işgücü kaybına uğramayacaklarını söyledi. Başesgioğlu, bu projeyi tüm nitelikli bölgelere yaymak istediklerini de belirterek, "Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında bakanlığımızın değişik birimleri tarafından sunulan sosyal güvenlik hizmetini tek çatı altında birleştireceğiz. Bugün Bütçe Komisyonu'nda kamusal yapıya ilişkin kanun tasarımız görüşülmekte. İnşallah meclisten en kısa zamanda çıkarak bunu uygulamaya geçirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ise sağlanan siyasi istikrar ve sosyal barış ortamında Başbakan Erdoğan önderliğinde bir taraftan kaybedilen uluslararası itibarın kazanıldığını bir taraftan da sosyo-ekonomik sorunların çözümleri ile birlikte ortaya konduğunu ve ekonominin düzlüğe çıkarıldığını söyledi. Makroekonomik sorunların çözümünden sonra mikro-ekonomik sorunların çözümüne geçildiğini de ifade eden Coşkun, Başbakan Erdoğan'ın iktidara geldiğinde "Bize 3 yıl bir şey sormayın" dediğini hatırlatarak, "3 yıl dolmadan hedeflerimizi tutturduk. Huzurunuza başarısızlığa uğramış bir hükümetin başarısızlıkları için mazeret arayan bir bakanı olarak çıkmıyorum" diye konuştu.
Temel programlarının devleti asli görevlerine çekerek, özel sektör öncülüğünde kalkınmak olduğunu kaydeden Coşkun, bunu yaparken de, devleti asli görevlerine döndürmek, bürokrasiyi ortadan kaldırmak ve hizmeti işverenin ayağına getirmek gibi almaçları olduğunu söyledi. OSTİM Hizmet Merkezi'nde, SSK, Bağ-Kur, İş-Kur, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi tek çatı altında hizmet verecek.
.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 00:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?