22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sakıp Sabancı anıldı

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, Sabancı Grubunun bir bütün halinde merhum Sakıp Sabancı'nın nasihatleriyle çizdiği istikamette ahenkli ve başarılı bir takım olarak, bir yandan sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde işlerini büyütürken, diğer yandan yarattıkları değerlerle çevreye ve Türkiye'ye katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

İş adamı Sakıp Sabancı ölümünün 3'üncü yılında Zincirlikuyu aile kabristanındaki mezarı başında ailesi ve dostlarının katıldığı bir törenle anıldı.

Burada bir konuşma yapan Ahmet Dördüncü, merhum Sabancı'nın sadece bugün hatırlanmadığını, onun ilke ve değerlerinin, her attıkları adımda kendilerine rehber olduğunu kaydetti.

Dördüncü, Sabancı'nın hem topluluğun hem de Türkiye'nin bir bütün halinde ahenk içinde kalkınması ve daha ileri medeniyet seviyesine gelmesine verdiği önemi ve bunun için nasıl canla başla çalışılması gerektiğini sık sık dile getirdiğini aktardı.

Sakıp Sabancı'nın "Başarı Şimdi Aslanın Ağzında" adlı kitabında nasıl başarılı olunabileceğini anlattığına değinen Dördüncü, Sabancı'nın bu kitapta takım kurmanın, adam yetiştirmenin, kurum kültürünü yaşatmanın, çalışanları dinlemenin ve onlara güvenmenin önemine işaret ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından, dualar okundu.

Kabristandaki törene; Sabancı'nın eşi Türkan, kızları Sevil ve Dilek Sabancı ile aile ve dostları katıldı. Daha sonra Sakıp Sabancı için Sabancı Holding'te bir tören düzenlendi.

Sakıp Sabancı'nın büstü törenle açıldı 

Vefatının 3'üncü yılında düzenlenen etkinliklerle anılan Sakıp Sabancı'nın büstü, holding binasında düzenlenen törenle açıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, burada yaptığı konuşmada, Sakıp Sabancı'nın önemli bir özelliğinin de olağanüstü duyarlılığı ve insanlara verdiği değer olduğunu kaydetti.

Konuşmasında bir anısına da yer veren Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'nın ilk kalp ameliyatı için 1981'de Houston'a gittiğinde, buradaki hastanenin başhekimi Danton Cooly'nin büstünün, başarılı çalışmaları nedeniyle hastane çalışanları tarafından hastane bahçesine yaptırıldığını gördüğünü anlattı.

Bu olaydan sonra Sabancı'nın, Fahrettin Kerim Gökay, Siyami Ersek, Suna Kan, İdil Biret ve Çukurova Üniversitesi Kurucu Rektörü Mithat Özhan'ın büstlerini yaptırdığını dile getiren Güler Sabancı, Sabancı'nın insanların takdir edilmesi ve onurlandırılmasına verdiği önemi vurguladı.

Güler Sabancı, "Kendisi hayattayken bir heykeltıraşa büstünü yaptırmıştı, bu büst odasında duruyordu. Ondan öğrendiklerimizi, onun için yapalım istedik. Bu büstü, Sabancı Center'in ikinci kulesinin girişine koyup, gidip gelen herkesle paylaşmak istedik" dedi.

Sakıp Sabancı'nın, heykeltıraş David Cregeen tarafından yapılan büstü, Türkan ve Erol Sabancı tarafından açıldı.

Sakıp Sabancı web sitesi yenilendi

Sakıp Sabancı'nın kişisel web sitesi yeni tasarımı ile bugün yayına alındı.

www.sakipsabanci.gen.tr adresinde yer alan web sitesinde, Sakıp Sabancı'ya ait fotoğraf ve video albümlerinin yanı sıra Sabancı'nın hayatı, ödülleri, anıları, kitapları ve şeref defteri gibi bölümler bulunuyor.

Ayrıca sitenin her açılışında Sakıp Sabancı'nın özlü sözlerinden bazıları değişerek yer alıyor.



aa
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 16:10:13
Güncelleme :10 Nisan 2007 Salı 16:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?