19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Sanayi elektriğine zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) aldığı karar ile kalkınmada öncelikli 50 ilin sanayi elektriği fiyatı artacak. Elektriği 112.24 YKr’den alan 50 ilin sanayicileri bundan sonra 119.8 YKr’den alacaklar. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) başvurusu doğrultusunda Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (TEDAŞ) bağlı bölgelerin lisans ve tarifelerini onaylayan EPDK, kalkınmada öncelikli illerdeki yüzde 7’lik sanayi elektriği indirimini de kaldırdı. 

ANKA’nın edindiği bilgiye göre; KDV hariç, diğer fon ve paylar dahil 112.24 YKr’den elektrik alan kalkınmada öncelikli 50 ilin sanayicisi bundan sonra 119.8 YKr’den elektrik alacak. Bu kapsamda sanayi elektriği artacak 50 il şöyle: 

"Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri), Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.(ANKA)


ANKA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 14:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?