16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Sanayiciler Zonguldak'a akın edecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğal gazın gelmesiyle yer kalmayan Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 40 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi.

1997'de yatırım programına alınan Ereğli OSB'de kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla 200 hektar alan üzerindeki 123 sanayi parselinin tamamı müteşebbislere tahsis edildi.

Özellikle Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş'nin bölgede kurulu bulunması avantajından faydalanıldığı bildirilen OSB, ilçede limanın ve gümrüğün yer almasının yanı sıra 2. derecede kalkınmada öncelikli olması nedeniyle de talep görüyor. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, il genelinde yer kalmayan OSB'lerden Ereğli'dekine 40 milyon dolarlık yatırımın gerçekleştirildiğini söyledi.

Ereğli OSB'de tahsis edilebilecek yer kalmadığına, talebin de çok fazla olduğuna dikkati çeken Erkmen, şöyle konuştu: “Ancak, tahsis edilen alana yatırımdan vazgeçen müteşebbis olursa yeri başka yatırımcıya verilebilir. Bölgede 3-4 büyük firma, yatırımlarına başladı. Değişik sektörlerdeki firmalar da şu ana kadar 40 milyon dolarlık yatırımda bulundu. Doğal gazın gelmesi de sanayiciler için avantaj teşkil ediyor. OSB'ye yeni yol açarak, içme suyu da getiriyoruz. Yıl sonu itibariyle altyapı tamamlanacak. Doğal gaz sayesinde sanayicilerin bölgemize akın edeceğine inanıyoruz. OSB'lerin istihdama da olumlu katkı verdiğinden gelişmeleri önem arz ediyor.”

OSB YÜZ GÜLDÜRECEK

Erkmen, Çaycuma OSB'nin de yeni tahsislerle 3'te 2 doluluk oranına ulaştığını belirterek, “Burada bir kısım inşaatlar sürüyor. Ancak, henüz faaliyete geçilmedi. Filyos Projesi'nin hayata geçirilmesi ve doğal gazın gelmesiyle OSB cazibe merkezi olacaktır” dedi.

Karamanlar köyünde ilgili bakanlıkça OSB'nin kurulmasına izin verildiğini anlatan Erkmen, şöyle dedi: “Alaplı ilçesinde de OSB'nin kuruluşu yapıldı. Kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Zonguldak yatırımcılar için çok iyi konumda. Büyükşehirlere yakınlığımız, kara, deniz, demir ve hava yolu imkanıyla cazibe merkezi durumundayız.

Bunları iyi değerlendirerek OSB'lerin yüz güldürmesini istiyoruz. Devlet Planlama Teşkilatının 2000'deki tespitlerine göre göç veren kentimizde bu süreci tersine çevirmeye devam edeceğiz.”

AA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 10:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?