22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Saran TV için ortak arıyor

Saran: atv'ye yabancı ortakla talip olabiliriz...

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, atv ihalesi için ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, atv ihalesi için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "İhaleye girersek yabancı bir ortakla gireriz" dedi. Saran, CNBC-e Business dergisine verdiği demeçte şunları söyledi:

"1989'da bu işlere girdiğimde bir tek özel kanal bile yoktu. Sektör gelişti. Kanalların el değiştirmesi, yeni patronlar, vesaire... Bu sırada yabancılarla çalıştık. Dolayısıyla televizyon işini çok iyi bildiğimize inanıyorum. Tekerleği yeniden icat etmiyoruz kısacası... Evet, bir şekilde görsel medyada bulunmak istiyoruz. Bu çerçevede Flash Tv ile görüştük. Uygun alan bulursak yine ilgileniriz. Yakında uygun bir zaman olacak."

Saran, 7 Kasım'daki atv - Sabah ihalesine girecek misiniz? şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı:

"atv için ciddi çalışmalarımız var. İhaleye girersek yabancı bir ortakla gireriz. Size 'yüzde 50 girme ihtimalimiz var' diyebilirim. Başvuru için 15 Ekim son tarih. Bu işe tamamen ticari bakıyoruz. Tabii bir de ortağımız olursa her şey değişir. Spor yayınları ağırlıkta olur."

Siemens ortaklığı


Şirketin diğer faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Saran, "Elektrik dağıtım ihalesini bekliyoruz, Siemens gibi iddialı bir yabancı ortak ile ihaleye gireceğiz. Onlarla ön anlaşmayı yaptık" şeklinde konuştu.

CNBC-e Business
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 13:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?