22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sayısal ve Süper Loto çıldırdı!

Milyonlarların pembe rüyalarını süsleyen Sayısal Loto ve Süper Loto, hasılat rekorları kırdı.

İlk çekilişin 25 Ekimde yapılacağı Süper Lotoda, 4 günlük hasılat 697,7 milyon YTL'ye ulaştı.

Sayısal Lotoda ise 'rekor ikramiyeli' 20 Ekim çekilişinin 9 talihlisinden 6'sı ikramiyesini aldı, 3 talihlinin ise İdareye başvurması bekleniyor.

Milli Piyangodan yapılan açıklamaya göre, 19 Ekim 2007 Cuma günü tanıtımı yapılan Süper Loto 6/54 oyunu, aynı gün vatandaşlar tarafından oynanmaya başlandı.

Büyük ilgi gören oyunun ilk 4 günlük hasılatı, toplam 697 milyon 700 bin YTL'ye ulaştı.

Süper loto 6/54 oyunun çekilişinin yapılacağı 25 Ekim Perşembe günü akşamına kadar hasılatın en az 3 milyar YTL'yi bulması bekleniyor. Büyük ikramiye miktarı ise Perşembe gününe ilişkin sonuçlarla birlikte kamuoyuna ilan edilecek.

Süper Lotonun ilk iki haftalık tanıtım sürecinin ardından, gerçek performansını göstermesi ve katılımcılara rekor ikramiye vermesinin hedeflendiği
de bildirildi.

SAYISAL TARİH YAZDI

Bu arada 20 Ekim Cumartesi akşamı yapılan Sayısal Loto çekilişinde 8 milyar 153 milyon 733 bin YTL'lik büyük ikramiye tutarı, şimdiye kadar verilen en büyük ikramiye oldu.

Büyük ikramiyeyi, Çatalca-İstanbul, Kağıthane-İstanbul, Eminönü-İstanbul, Narlıdere-İzmir, Konya(Merkez), Çorlu-Tekirdağ, Kapaklı-Tekirdağ, Yalova-Merkez ve Sapanca-Sakarya'da loto oynayan 9 talihli paylaştı. Kişi başına düşen ikramiye miktarı 905 milyon 970,40 bin YTL olarak gerçekleşirken, 22-23 Ekim tarihleri arasında 6 talihlinin ikramiyesi idarece ödendi. Geriye kalan 3 talihlinin ise idareye başvurması bekleniyor. İlk iki gün içinde ikramiyesi ödenen talihlilerden birinin emekli, diğerlerinin ise serbest meslek sahibi oldukları veya ücretli olarak çalıştıkları
belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 16:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?