20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Sendikalaşma mağduru işçiler

Türk-İş tarafından hazırlanan Sendikal Hak İhlalleri Raporu'nda, geçen yıl 20 farklı olayda 1300'ü aşkın işçinin, sendikalaşma ve toplu pazarlık haklarının kullanımı nedeniyle mağdur edildiği ifade edildi.


Türk-İş, geçen yıl üyelerinin sendikal hakların kullanımı nedeniyle yaşadıkları hak ihlallerini, dünya raporunda yayımlanmak üzere Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'na (ITUC) bildirdi.

Geçen yıl 20 farklı olayda 1300'ü aşkın işçi ve ailesinin, sendikalaşma, toplu pazarlık haklarının kullanımı nedeniyle mağdur edildiği ifade edilen raporda, 37 yaşında 2 çocuk babası tekstil işçisi Yüksel Yalabık'ın sendikaya üye olduktan sonra yaşadıklarına ayrıntılı olarak yer verildi.

Raporda, Yalabık'ın, 2003 yılında bir tekstil işletmesinde çalışırken TEKSİF Sendikası'na üye olduktan sonra işten çıkarıldığı ifade edildi.

Yalabık'ın, daha sonra girdiği çeşitli işyerlerinde de işten çıkarıldığı ve son olarak 3 Ağustos 2007'de işten çıkarılmasının ardından işe iadesi için dava açtığı belirtilen raporda, "Yüksel Yalabık, Uşak tekstil işverenlerinin oluşturduğu 'kara listede' kayıtlı olması nedeniyle daha sonra tüm çabalara rağmen iş bulamamış, 16 Kasım 2007 tarihinde intihar etmiştir" denildi.

aa
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?