17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Şener: Vergilerde indirim geliri artırabilir

Hükümet 2005 yılında 119 katrilyon lira vergi geliri elde etmeyi planlıyor. Bir başka plan ise katma değer ve kurumlar vergilerinde indirim.

Henüz vergi indiriminin detayları belli olmasa da hükümetin hem vergilerde indirim yapıp, hem de vergi gelirlerini nasıl artıracağı merak ediliyor.

Dayanıklı tüketim ve özel iletişim vergilerinde yüzde 190, motorlu araçlar, alkol ve tütünden alınan özel tüketim vergisinde de yüzde 50’lere varan artışın zam anlamına gelip gelmediği de merak edilenler arasında.

"Kayıtdışı bölgelerin vergi sistemine dahil edilmesi gerekir"

Ekonomik koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "yeni vergi mi derseniz? İlla vergi demek değildir. Bazen indirim toplam hasılatı artırabilir. Kayıt dışı bölgelerin vergi sistemine dahil edilmesi gerekir" diye konuştu

Şener, ekonomideki canlanmayla birlikte dolaylı vergilerde belirgin artışların ortaya çıkacağınının da altını çizdi.

17 aralıktan sonra yabancı sermayede artış bekleniyor

Kamu yatırımlarındaki artış ve ’mortgage sistemi’nin devreye girmesi ile birlikte 2005’te inşaat sektöründe çok büyük canlanma ortaya çıkabileceğini kaydeden Şener, hükümetin 17 aralıktan sonra yabancı sermaye girişinde de önemli artış beklediğini vurguladı.

Bakan Şener bir rakam vermese de, ilerleme raporunun açıklandığı hafta yabancıların portföy yatırımlarını bir haftada yüzde 6.08 oranında artırdıklarına dikkat çekti.
kenthaber-ajanslar-istanbul-ekonomi
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 17:59:19
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 09:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?