23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Serdengeçti, yılın başkanı

Londra - Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, İngiltere’nin ünlü sektör dergisi Bankers tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçildi.

Jüri, enflasyon ve faizlerin düşürülmesi, bankacılık reformları gibi pek çok veriyi değerlendirerek dünya merkez bankaları başkanları arasından Serdengeçti’yi birinciliğe layık gördü.

Financial Times grubu tarafından çıkarılan ve piyasadaki sınırlı satışının ötesinde sektör içinde yaygın bir abone sayısına sahip bulunan Bankers dergisinin, 7 kıtada yüzlerce ülkenin merkez bankası başkanı arasından seçtiği Serdengeçti’yi "enflasyon ve faizlerin düşürülmesinde gösterdiği başarı" başta olmak üzere pek çok ekonomik veriyi gözönünde tutarak belirlediği açıklandı.

Derginin bütün dünyadaki editörlerinin oylarıyla "2004 yılının Merkez Bankası Başkanı" seçilen Serdengeçti’nin Türkiye’de nesiller boyunca yaşanan kronik yüksek enflasyonun yüzde 70’lerden yüzde tek haneli rakamlara kadar gerilemesinde büyük payı bulunduğuna dikkat çeken Bankers yazarları, bu durumun Türkiye’nin ekonomik kurtuluşunun en önemli ayağını oluşturduğuna işaret etti.
AA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?