19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Serdengeçti: Canlanma kar marjı için fırsat

İstanbul - Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, enflasyonla mücadelede, ekonomideki iyileşme sonucu ortaya çıkacak canlanmanın kar marjlarını artırma fırsatı olarak görülmemesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile biraraya gelen Serdengeçti, kur politikasının nasıl uyguladığına ilişkin olarak "Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nı değerli tutmak gibi bir politikası olmadığını söyledi.

TL’nin değer kazanması ya da kaybetmesinin bir sonuç olduğunu vurgulayan Serdengeçti, "Döviz kurundaki oynaklık giderek azalmaktadır. Dalgalı kur rejimine uyum sağlanmasında alınan mesafe, para ve kur politikalarının kararlılıkla ve şeffaf bir şekilde uygulanması sonucu döviz kurundaki oynaklık, diğer dalgalanan ülke paraları ile benzer seviyelere yaklaşmıştır. Unutulmamalıdır ki döviz kuru oynaklığı belirsizlik değil, bir risktir ve yönetilebilir" dedi.

Düşen enflasyon konusundaki değerlendirmesinde, dikkat edilmesi gereken unsurları sıralayan Süreyya Serdengeçti, iç talep artışına dikkat edilmesi, tüketimdeki canlanmanın kontrollü olması gerektiğini ifade etti.

Tarım ve enerji fiyatlarının önemine değinen Serdengeçti, enflasyonda 2005 için yüzde 8 hedefini gözden geçirmeye gerek olmadığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 15:24:16
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 15:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?