22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sertifikalı kasap geliyor

Türkiye'nin en büyük besicilerinden Adapazarlı Kayarlar Et, Çayırova'ya yeni fabrika yatırımı yapacak. Şirket bu tesislerde evlerde tüketilmek üzere donmuş döner üretecek.

Yaklaşık iki yıl önce Namlı Pastırmacılık'tan Namet'i satın alan Kayarlar Et, Gebze Çayırova'ya 30 bin metrekarelik yeni bir fabrika yapıyor. Tamamı 30 milyon euro'ya mal olacak fabrika, 2008'in haziran ayında faaliyete geçecek.
Namet böylece donmuş hazır hamburger, köfte ve döner üretmeye başlayacak. Restoranlar için baton tabir edilen büyük döner kalıplarının yanı sıra ev tüketimi için pişmiş ve dilimlenmiş döner de üretilecek.
Bunların yanında paketlenmiş ve 20 gün içinde tüketilmesi gereken taze et de şirketin yeni ürünleri arasında. Fabrikanın günlük kapasitesi 2 bin ton olacak. Namet Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, yıllık 40 bin ton et üretimiyle Türkiye'de ilk sırada olduklarını söyledi.
Tüketicilerin paketlenmiş ve dilimlenmiş et ürünleri tercih ettiğini belirten Kayar, "İnsanlar artık kiloyla et almıyor. Ürünlerimiz 130 gramlık dilimlenmiş ve kolayca tüketiliyor. Yeni fabrikamızda son teknolojiyle üretim yapacağız ve internetten canlı olarak yayımlayacağız" dedi.


AB standardında
Tarık Kayar, fabrika projesini Alman bir firmanın tamamen AB standartlarına göre 1.5 yılda yaptığını, Türkiye'nin AB üyesi olması durumunda en hazır şirketlerden birinin Namet olacağını da sözlerine ekledi.
Adapazarlı besicilik ve et ticaret şirketi Kayarlar, geçtiğimiz sene 143 milyon YTL ciro ile Türkiye'nin ilk 500 şirketi sıralamasında 295'inci sırayı almıştı. Şirketin bu yılki ciro hedefi ise 250 milyon YTL. Türkiye'de 10 bin noktada ürünleri satılan Kayarlar Et, Pınar, Aytaç, Maret gibi markaların, en büyük otel ve catering firmalarının et tedarikcisi durumunda.

Sertifikalı kasap geliyor

Namet, Çayırova'daki yeni fabrikasında Milli Eğitim Bakanlığı ve İşkur ile birlikte kasaplara yönelik eğitim faaliyetine başlayacak.
Eğitim almak isteyen kasaplara da açık olacak eğitim sisteminin Fransa'daki benzer bir okuldan aldıklarını söyleyen Namet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Albak, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu eğitimle birlikte eti tanıyan, iyi sıyıran ve hiç fire vermeden kullanan kasaplar yetiştireceğiz. Eğitimler sonunda sertifika da vereceğiz. Büyük bir ihtimalle de bünyemizde istihdam edeceğiz."

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 16:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?