28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

'Sıcak paraya önlem gerekli'

İş Bankası Genel Müdürü Özince, çalkantılı dönemlerde spekülatif hareketlerin engellenmesi için devletin önlem alması gerektiğini söyledi. Özince’ye göre, dalganın etkisi 1 yılda kapatılabilir.

CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, piyasadaki dalgalanmanın etkilerinin 1 senede kapatılabileceğini kaydetti. Özince, “30 Haziran’dan bu yana olumlu gelişmeler oldu. Hisse senedine bağlı kaybın tümünü tamamladık. Türk devlet kağıtları da yakında eski değerine gelecek. Siyasi riskler olduğu için geri dönüşün ne zaman olacağına söylemek mümkün değil. Ortadoğu sorunu var, seçim süreci var, AB süreci var. Bunların hepsini fevkalade yönetirsek 1 senede çalkantının etkilerini kapatabiliriz” diye konuştu.

Dalgalanma sürecinde Merkez Bankası yönetiminin başarılı olduğunu belirten Özince, “Spekülatif hareketlere karşı devlet önlem almalı” dedi. İş Bankası Genel Müdürü sözlerini şöyle sürdürdü: “Dalgalı kuru savunanlardanım. Sıcak paranın yarattığı olumsuzluklara karşı önlem alınmalı. Ulusal göstergelerde çok az değişiklik varken, çalkantı dönemlerinde spekülasyonla çok büyük hareketler oluyor. Spekülatif hareketlerde en az hasarı alacak önlemleri de almak devlete düşer”

Özince, yerli sermayenin bankacılık sektörüne olan ilgisinin azaldığına dikkat çekerek, bu ilginin artırılması gerektiğini vurguladı.

‘FIRSAT OLURSA BANKA ALMAYI DEĞERLENDİRİRİZ’ 

Ersin Özince İş Bankası’na stratejik ortak alınmasına yönelik olarak şunları söyledi: “Biz doğal büyümeyi tercih ederiz ama fırsat olursa değerlendiririz. Kendi pazarımızı stratejik sermayedarlarla paylaşmamızı gerektirecek bir durum yok . Çok düşük fiyata gitmesini istemeyiz. Bilançomuz iki senedir yüzde 100 büyüdü. Banka almamız fırsat yaratırsa anlamlı olabilir.”

Türk reel sektörünün sermaye gücünü artırması gerektiğine değinen Özince, “Reel sektör gücünü rekabet edeceği alanlarda yoğunlaştırmalı” dedi.


CNBC-e
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 19:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?