19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Sigortacılıkta hızlı olmalıyız!

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, dünyada sigortacılık konusunda hızlı gelişmeler olduğunu, Türkiye’nin bunlara seyirci kalamayacağını söyledi. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sirkeci’deki İTO Merkezi’nde “Sigortacılık Yasa Taslağı ile İlgili Bilgilendirme Semineri” düzenledi. Seminerde konuşan Ahmet Genç, Türkiye’nin dünyadaki bu gelişmeleri yakından izlemesi gerektiğini ve yurt içindeki gelişmenin de doğru yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Toplantıda konuşan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Sait Kılıç, sigortacılığın dünya genelinde hızlı bir büyüme gösterdiğini belirterek, sigortacılığın gelişmişliğinin o ülkenin ekonomisinin gelişmişliğiyle aynı yönde olduğunu söyledi. 

Kılıç, Türkiye’de de sigortacılığın özellikle son yıllarda hızla geliştiğini kaydederek, buna rağmen henüz istenilen düzeye gelinemediğini belirtti. 

Oturum Başkanı İstanbul Milletvekili Dr. Alaettin Büyükkaya, toplantının önemine değinerek, bu konuda yetkili ve çok önemli kişilerin toplantıya katılmasını memnun edici bir durum olarak yorumladı. 

Sirkeci’deki İTO Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Doc Dr Suna Aksoy, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Samim Ünan, Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Hüseyin Akol, Sigorta Tatbikatçıları Derneği Başkanı Fahri Altıngöz, İTO Meclis Üyesi Levent Korkut katıldı.
Tolga Ayan / İÜHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 20:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?