16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Silk&Cashmere 15'inci yılını kutladı

Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur, markalarının üniversitelerde vaka çalışması ve yüksek lisans tez konusu olarak onlarca defa bilimsel olarak değerlendirildiğini bildirdi. 

Silk&Cashmere'nin 15'inci yılı Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende 15 yılın öyküsünün anlatıldığı Clio Fotiyadis tarafından hazırlanan 2007-2008 kış koleksiyonundan oluşan defile sergilendi. 

Ayşen Zamanpur yaptığı değerlendirmede, yıllar boyunca kaşmir keçisinin ve ipek kozasının peşinden koştuklarını, bu iki değerli ürüne ve ikisinin birleşiminden oluşan 'kaş ipeğe' odaklandıklarını belirtti. 

Zamanpur, "Dünyada asırlık kaşmir markaları arasında kemikleşmiş bir rekabet vardı. En yenisi 50 yıllık olan İskoç, İtalyan ve İngiliz kaşmircileri arasında bir anda yepyeni bir marka olarak ortaya çıkarken heyecanlı ama inançlıydık. Çünkü kalitemize, farklılığımıza ve ekibimize güveniyorduk. Haklı da çıktık" dedi.

'Tez konusu olduk' 

Türk markası olarak dünyaya yayılma sürecinde çeşitli ülke vitrinlerindeki ünlü kaşmir markalarının arasında kendilerine yer bulmak için büyük emek verdiklerini ifade eden Zamanpur, markalarının bugün üniversitelerde vaka çalışması ve yüksek lisans tez konusu olarak onlarca defa bilimsel olarak değerlendirildiğini belirtti.
Zamanpur, ilk mağazalarını açtıkları günden beri, markalarını takdir eden, kendilerine inanan dünyanın birçok yerinde farklı dilleri konuşan, farklı renk ve kültüre sahip müşterilerinin, hep daha iyi olma hedeflerini ayakta tutan en değerli destekleri olduğunu vurguladı.
Törenin sonunda Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Tahsin Yücel, Ferit Edgü, Nursel Duruel, Pınar Kür, Nazlı Eray, Selim İleri, Ahmet Altan, Nedim Gürsel, Enis Batur, Orhan Pamuk, Murathan Mungan, Latife Tekin ve Elif Şafak'tan oluşan 15 yazarın seçtiği 15 öyküden oluşan ipek ciltli, kısıtlı adette basılan ve satışa sunulmayan '15 Yazar 15 Öykü' kitabı davetlilere hediye edildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 08:41:05
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 08:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?