27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Şimdi de en ucuz evi üretecek

En ucuz araba üreticisinden en ucuz ev

Dünyanın en ucuz arabası Nano'yu üreten Tata, şimdi de ucuz 'Nano ev'ler inşa etme kararı aldı.

Dünyanın en ucuz arabası Nano'yu üreten Hintli otomobil devi Tata, şimdi de alım gücü düşük Hintli aileler için ucuz 'Nano ev'ler inşa etme kararı aldı. Hint medyasının haberine göre, Tata firması Hindistan'ın finans merkezi Mumbai'nin varoşlarına bir odalı, 27 metrekare genişliğinde, evin yarısından biraz daha boyutta bir bahçeye sahip evler inşa etmeyi planlıyor.

Hintli fakir ailelere yönelik evler 390 bin rupe (7 bin 914 dolar) fiyata satılacak. Zengin ve fakir semtlerin iç içe olduğu Mumbai'de lüks evlerin kiraları Londra ve New York'takilerle yarışıyor.

Farklı boyutlarda üretilecek olan 'Nano evler', alıcılara değişik seçenekler de sunuyor. Bir oturma odası ve ayrı bir yatak odası olan 43 metrekarelik ev, 670 bin rupe (13 bin 597 dolar)'a satılacak.
Oscar ödüllü 'Slumdog Millionaire' filmiyle dünya gündemine gelen Mumbai'in yoksul varoşlarında yaşayan insanların projeye aşırı ilgi göstermesi bekleniyor.

Tata CEO'su Brotin Banerjee, "Bu proje, piramidin dibindeki insanlar için çok büyük bir fırsat. Kötü şartlarda yaşayan ve ev alamayan milyonlarca Hintli'den ilham aldık. Bu varoşlardaki insanlar çocuklarının pis yerlerde büyümesini istemiyior. Onlara temiz, hijyenik, iyi inşa edilmiş yapılar sunacağız" dedi.

Tata'nın 1000 evlik 'Boisar' isimli ilk kompleksi, Mumbai'in 96 kilometre dışında inşa edilecek. Bir hastane, okul, oyun alanları ve bahçelerin de yer alacağı yerleşim biriminin 1 milyar rupe (20 milyon dolar)'a mal olması bekleniyor.


 

Sabah
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?