19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Simit ile kahvaltı yaptı, silikon vadisini sordu

İstanbul'da Başbakan Tayyip Erdoğan ile iş ve medya dünyasının önde gelen isimleri ile yemek yiyen Microsoft’un patronu Bill Gates, İstanbul’da ABD’deki Silikon Vadisi’nin bir benzerinin kurulacağını söyledi. Gates, yemeğe katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, "Çalışmalar sürüyor değil mi" diye sordu.

MICROSOFT Başkanı Bill Gates, İstanbul’a bir ’Silikon Vadisi’ kuracaklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda Microsoft Başkanı Bill Gates onuruna akşam yemeği verdi. Gates, yemekte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Ümraniye’de kurmayı planladıkları teknopark ile ilgili de bilgi verdi. ’İstanbul’a bir Silikon Vadisi’ kuracağını söyleyen Bill Gates, teknopark konusundaki çalışmaların ne durumda olduğunu öğrenmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a dönerek, "Çalışmalar sürüyor değil mi" diye sordu. Topbaş da, teknopark konusundaki hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu’nun armağan ettiği bu ayrıcalıklı mekanda bir araya geldiklerini belirterek, Gates’e "hoşgeldiniz" dedi. Salonda yer alan konukların modern Türkiye’nin mimarları olduklarını ifade eden Erdoğan, sanayi, ticaret, finans ve hizmet sektörlerinin önde gelen temsilcileri ile iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin salonda yer aldığını kaydetti. Bill Gates’in geçen yıl Ankara’ya geldiğinde çok kısa süre kaldığını, ama kendisinden yeniden geleceğine ilişkin söz aldıklarını hatırlatan Erdoğan, Gates’in sözünü tuttuğunu, bir kez eşiyle birlikte tatile geldiğini, bunun da ikinci ziyareti olduğunu bildirdi. Erdoğan, bu ziyarette Gates’e, bu ülke insanlarının nasıl sıradışı ve ele avuca sığmaz olduklarını, fırsat yakaladıklarında nasıl harika işler yaptıklarını anlattığını belirterek, bugün burada da kendisine anlatılanları görme fırsatı bulacağını kaydetti.

SİMİT İLE KAHVALTI:

Bill Gates, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la akşam yemeğinde biraraya gelmeden önce, dün sabah Bebek’te Boğaz’a karşı kahvaltı yaptı. Çırağan Sarayı’nda kalan Gates, saat 09.30 sıralarında Microsoft Türkiye’den olduğu sanılan bir kadınla birlikte Bebek’teki Mangerie Restoran’da görüldü. Üzerinde polar mont ve başında beyzbol şapkasıyla restorana gelen Gates, havanın soğuk olmasına karşın balkonda oturdu. Zeytinyağlı ve kekikli domates, peynir, tereyağı, kaymak, reçel, fındık ezmesi, taze meyve salatasından oluşan mönüyü isteyen Bill Gates, simit de yedi. 23 YTL’lik menüyle birlikte 5,5 YTL’ye kahve içen Gates, 1 saat kaldıktan sonra restorandan ayrıldı.

Tatlı olarak tavuk göğsü yedi

MICROSOFT’un patronu Bill Gates, dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluştuğu yemekte, kuş gribine aldırış etmedi. Gates, yemek sonunda tatlı olarak servis yapılan tavuk göğüsünü çekinmeden yedi.
Hürriyet/Ardıç Aytalar-Murteza Akkaya
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 09:51:11
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 09:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?