22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sinan Aygün: Kapitalizmin elçisiyim

Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'nin değişik yerlerini gezerek halkı bilinçlendirmeye çalıştığını kaydetti.

Türk Ocakları Bursa Şubesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Aygün, Türkiye'nin gidişatını iyi görmediğini ifade ederek, asli görevinin dışına çıkıp, Türkiye'nin dört bir yanını gezdiğini ve bu durumu anlatmaya çalıştığını kaydetti. Kendisini bir kapitalist olarak nitelendiren Aygün, ''Ben bir kapitalist olarak karşınızdayım. Kapitalizmin elçisiyim. Ama ben vatanını, milletini, bayrağını seven bir kapitalistim. Vatan, toprak, bayrak olmadan paranın olmayacağına inanıyorum'' dedi.

Aygün, tüm Avrupa'da yayınlanan Fransız Marie Claire dergisinin bu ayki sayısında terör örgütü PKK militanlarının ''Amazon Kürtler'' olarak gösterildiğini dile getirerek, derginin teröristleri insanlara sempatik göstermeya çalıştığını belirterek, ''İşte Marie Claeire, dost ülke bildiğimiz Fransa'nın gerçek yüzü burada'' şeklinde konuştu.

Gümrük Birliği anlaşmasına da değinen Aygün, Türkiye'yi bugünkü durumuna getirenin bu anlaşma olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: ''Şu andaki cari açığı, dış borcu bu hale getiren Gümrük Birliği anlaşmasıdır. Gümrük Birliği anlaşması, hiçbir AB üyesinde, üye olmadan uygulanmamıştır. AB'ye girmeden gümrük birliğine giren tek ülke biziz. 95 yılında ne olduğu belirsiz bir imzayla, ki Türkiye'nin sırtına saplanan en büyük hançerlerden biri budur. 95 yılında Türkiye tek yanlı olarak AB'ye bağlanmıştır. AB 95 yılında Türkiye'den alacağını almıştır, pazarı eline geçirmiştir. O yüzden AB'nin bizi alacağına inanmıyorum. AB'ye hayır diyorum. Eskiden AB'yi istiyordum 'ama' diyordum, ancak şimdi o amayı da kaldırdım. Bu adamlar bizi mahvedecekler, bitirecekler. Okuduğunuz zaman net olarak görebiliyorsunuz.''

Sinan Aygün, ''Türkiyelilik'' fikri ile ilgili olarak da, ''Türkiye coğrafya adıdır. İngiltereli geliyor 'ben İngilizim' diyor, İtalyalı geliyor 'Ben İtalyanım' diyor. 'Ben İtalyalıyım' demiyor. Ne kadar acı ki, Sayın Başbakan çıkıyor 'bu ülkede Türk var, Kürt var, Çerkez var, Laz var' diyor. Hayır Sayın Başbakan, bu ülkede Türkoğlu Türk var. Bu ülkede alt kimlik, üst kimlik yok. Bakın Atatürk çok güzel bir yol çizmiş, 'Ne mutlu Türküm diyene' demiş. Kendini Türk hisseden kim varsa, başımın üstünde yeri var demiş. Niye 83 yıl sonra Türkiye'ye Başbakan olan bir insan tarafından, Türkiye'nin hassas noktalarından birisi olan bu konu tekrar gündeme getirildi" dedi.

Eski Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz'ü çok iyi tanıdığını anlatan Aygün, Vali Gürbüz'ün Hakkari'de kalması gerektiğini savunarak, ''Oradaki 4 tane terörist başı 'vali istifa vali istifa' diye bağırdı ve bu ülkenin Başbakanı o valiyi ordan aldı. O valinin orada kalması lazımdı. O devletin valisiydi. 3 gün sonrada bunlar kalkıp milli eğitim müdürü istifa, kaymakam gitsin diyince ne olacak. Devlete bu yakışıyor mu? Devlet bu kadar acz içinde mi? Devlet acz içinde değil ama hükümetimiz acz içinde. Hükümetimiz malesef teslim olmuş vaziyette'' diye konuştu.

Sinan Aygün, AB Müzakere Çerçeve Belgesi'ne bakıldığı zaman AB'nin Türkiye'yi almamaya kararlı olduğunun görüleceğini öne sürerek, ''Vallahi billahi almayacağız diyorlar. Açık açık bunu söylüyorlar. Sonu belli değil, süresi belli değil, ucu açık. Şimdiye kadar hangi ülkeye ucu açık dediniz. Türk'le, Türk'ün onuruyla haysiyetiyle dalga geçiyorlar. bu adamlar bizle dalga geçiyorlar. Türkiye nereye gidiyor? Eğer böyle giderse, Türkiye ayrışmaya ve kalkışmaya gidiyor. Artık biz bu coğrafyada birleşmişiz kaynaşmışız. Türkiye'de bir tek kimlik var, o da Türk kimliğidir. Altı da olacak tabii. Ama bu, Başbakan'ın dediği gibi mozaik değildir. Mozaik her an parçalanmaya müsaittir. Bu mermer gibi sert bir bloktur. Bu bloğun üstünde Türk kimliği vardır, içinde damarlar vardır. Eğer siz ayrıştırmaya gederseniz Türkiye'yi bölersiniz. AB ilerleme raporu, uyum yasalarına baktığınız zaman Türkiye 1838 Baltalimanı Anlaşması eşittir Gümrük Birliği Anlaşması. Tanzimat Fermanı eşittir uyum yasaları. Islahat Fermanı eşittir Kopenhag kriterleri, hepsi birbirine eşit vaziyette. Hepsi birbirinin aynısıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 13:24:51
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 15:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?